我只不過喺自修室溫書,點知比我遇番佢。

1001 回覆
141 Like 10 Dislike
樓豬再唔出文 我都怕怕地輕輕按下負皮制

我是來留名的

咁留咗正皮先 btw 多謝支持
追到Live 啦 仲有冇文

當然啦 而家仲咁早
我覺得阿月肯定後悔 之後就係追番阿靜 重有不斷道歉嘅節奏
個故去到七成未

都有嘅

咁仲有幾多完

好難講 我口水多過茶 可能有排

唔好潛水就得

唔好唔睇就得

一定有人睇

唔好爛尾就得
我覺得阿月肯定後悔 之後就係追番阿靜 重有不斷道歉嘅節奏

差唔多啦 不過唔止嘅
個故去到七成未

都有嘅

咁仲有幾多完

唔好潛水就得

唔好唔睇就得

一定有人睇

唔好爛尾就得

唔會啦king sir 你肯睇我就唔會爛

咁仲有幾多完

唔好潛水就得

唔好唔睇就得

一定有人睇

唔好爛尾就得

唔會啦king sir 你肯睇我就唔會爛

聽到呢句加埋個故咁高質 一早評已正 哥哥有 風 繼續吹 我就喺呢邊 故 繼續追
或者你地覺得阿月條線好似好倉促,其實係特登嘅
希望你地唔會覺得太HEA
<六十五>
又係另一日嘅開始,我同小涼一齊行去巴士站。自從開咗學,呢個就成為我地每日必會做嘅步驟。

你可以話我地痴纏,但我地可以見面嘅時間其實已經唔多,呢短短嘅相聚已經成為我最大嘅樂趣。

「做咩啊?唔夠瞓啊?」小涼問我,佢見我打曬喊露咁。

「係啊,尋晚溫數溫到好夜。」

「咁你今朝瞓多陣好過啦,仲同我食早餐。」

「見你仲重要過瞓教啦,哈哈,最多一陣上車再瞓。」

「口甜舌滑!小心過站啊一陣。」

「唔會嘅,我預番車程set番alarm應該OK啦。」

「車到啦,今晚見啦。」小涼講。

平平淡淡嘅對話,更顯我地關係嘅穩定,我地之間好似已經無需特別嘅話去鞏固我地嘅橋樑,咁當然,間唔中嘅一句半句甜蜜說話都係需要嘅。

但係將來面對嘅嘢,都唔知會將我地嘅信任擊破定係幫助我地。
.
.
.
「點啊,仲未好番啊佢地?」我一番到去就問小霖。

「邊有咁快啊,佢地仲係不瞅不睬咁。」

「等多陣啦..睇阿月個樣應該唔忍得幾耐,應該好快認錯。」

「可能啦..阿靜尋日都唔似想咁絕。」
Live咗
Live咗

好難唔係live喎你
接下來呢幾日,我都不斷問同一個問題。

「好番未啊佢地?」

「好番未啊佢地?」

「好番未啊佢地?」問到小霖都覺得我煩,

喺星矢吧入面,我不厭其煩咁再問阿月一次:「好番未啊你地?」

「我..都唔知啊,原本以為我會好開心,點知由頭到尾都冇一啲開心嘅感覺,更多嘅係內疚同唔慣。」

「今晚佢就會搬走,我諗都已經冇彎轉。」

雖然阿月講嘅時候苦瓜乾咁嘅面口,但係我地幾個就暗爽中。

好彩我地冇預計錯,佢真係鐘意咗阿靜。

「咁你仲唔去留住佢?」阿星問。

「但係上次我令到佢咁傷心..」

「你唔怕後悔咩?」我問。

「我..」

「娜姐!呢到有個白痴啊,過黎屌醒佢啦!」我大嗌,佢仲婆媽過我原來。

「你快啲去追番佢啦!佢都唔嬲你!」小霖突然大嗌。

阿月呢個時候先好似如夢初醒獸咁如夢初醒,即刻打俾司機要車,但係突然諗起司機已經車咗阿靜番屋企,所以喪跑咗出去。

希望佢搞得掂啦...
阿月呢個角色好奇怪 又憎人 明明想取消婚約 呢加又唔開心 想點
阿月呢個角色好奇怪 又憎人 明明想取消婚約 呢加又唔開心 想點

現實好多人都係咁 唔到最後都唔知自己心意
阿月呢個死佬 快啲追返人啦

咪話,我有朋友拍左好耐拖,之後話想分手,分完之後都好後悔

咪話,我有朋友拍左好耐拖,之後話想分手,分完之後都好後悔

有啲人雖然聰明但係對呢啲嘢特別遲鈍我覺得,仲要其實都好普遍
睇下睇下
又追到live
個F5掣就爆
又live la BTW,真係好好睇,仲出唔出
睇下睇下
又追到live
個F5掣就爆

咁誇?
又live la BTW,真係好好睇,仲出唔出

真係咁好睇???
「Woww,睇黎冇事啦喎..」第二朝我地就見到佢地一齊番學,今次竟然係阿月喺阿靜後面。

「邊個話啊,我未原諒佢架!睇下佢表現點啦。」阿靜講。果個講嘢高八度嘅阿靜番番黎,個班房都即刻有番曬生氣。

「神童言,一切都喺你掌握中啦..」我暗地同阿言講。

「人嘅感情幾複雜都有個譜嘅。」阿言輕輕一句已經盡顯佢嘅智慧。

班主任堂果陣,阿言就宣佈:「又係旅行嘅大日子啦,今年你地想去邊呢?」

「今年旅行係星期六,肯定好多地方都好多人啦...」阿星呻。

「去下白泥!」子妮冇啦啦嗌,呢個建議唔錯。

「有冇人反對?」阿言問。

班呢樣嘢好奇妙,問佢地意見就冇意見,唔問佢地又話唔尊重佢地。難得有人俾意見,佢地都冇咩所謂。

阿言係呢級吸引力咁大,經過佢同其他班「磋商」,佢地都同意去下白泥。

「表姐夫~唔知帶多個人去得唔得呢?」有啲時候都係要低下頭嘅。

「衰仔有嘢就識嗌表姐夫,啦,原則上就唔俾嘅。」灰咗灰添。

「但係果到有其他遊客我控制唔到架喎。」YES!
.
.
「小涼,我地學校就黎旅行,果日係星期六,你一唔一齊啊?」小霖喺自修室問佢。佢仲緊張過我咁。

「下..放假緊係要溫書啦。」

「吓..唔去啊?」我有啲失望。

「不過如果有人求下我可以考慮下嘅...」點解啲人講嘢都咁鐘意轉彎抹角。

「去啦..小涼大人..你唔去我好柒架啦~我當住全班問可唔可以俾你去架~」

「下?真係架?」佢問小霖。

「嗯嗯,佢仲比全班笑添。」

「好啦,咁既然有個傻佬咁戇居我就去啦,哈哈。」

自從佢應承咗去,我就每日都喺到期待緊,等咗咁耐,終於都到啦!

費子楓最後的旅行日,正式開始!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞