我係死神,專門審判自殺嘅人

1001 回覆
737 Like 12 Dislike

喺第八日嘅早上,我就好似無意中學咗佢咁。

中學 鍾意?

中學 鍾意?

溫書溫到個人痴痴地線咁 我依家知啦 再自隊一打膠

中學 鍾意?

墨巴個friend點會打錯
樓主出文好快

中學 鍾意?

墨巴個friend點會打錯

少睇講故台,依家知啦 唔好意思
墨巴成日打錯字
個fd就唔知啦
樓主依個題材好吸引,我啱啱一口氣追到依家,希望樓主可以出快啲同出多啲
「嗚嗚嗚嗚嗚‧‧‧‧‧‧」阿敏送咗阿寶返屋企,成程阿寶就不斷係咁喊。

「阿寶‧‧‧雖然我都唔知可以點樣安慰你‧‧‧但係,你要頂住啊!」阿敏坐喺佢隔離,不斷安慰住佢。

但對阿寶嚟講,就好似已經乜都聽唔入耳,講乜都冇用。

「哎唉‧‧‧死神!你有冇嘅嘢法術係可以令阿寶忘記依一切嫁?或者等佢唔好咁傷心?」阿敏問我。

「冇。」我抱住手,企喺一邊斜視住佢哋:「要忘記一個人,根本就唔洗任何法術。」

「講嚟聽下‧‧‧」

「時間。」我說:「時間可以令你遺忘一切,包括傷痛。」

「但係‧‧‧」

「傷痛係必然,最重要係‧‧‧」我將視線從佢哋身上移開:「有再一次企番起身嘅勇氣。」

阿敏凝望住我側臉,似乎望得入神,然後默默點頭:「嗯‧‧‧我明。」

「嗚嗚嗚嗚‧‧‧‧‧‧」阿寶依然喊唔停。

「阿寶,繼續喊啦‧‧‧痛就一定嫁啦,最重要係你要捱得到啊。」阿敏繼續撫掃佢背脊。

「我‧‧‧我習慣唔到‧‧‧‧‧‧我習慣唔到得自己一個‧‧‧我習慣唔到一起身冇佢嘅早晨‧‧‧冇佢嘅晚安‧‧‧我已經習慣唔到抽離唔到‧‧‧點解佢可以咁殘忍‧‧‧‧‧‧咁恨心‧‧‧」阿寶真的傷透了。

有人說,時間是「治癒」一切傷痛的最好良藥。

但與其說是「治癒」,倒不如說,是「遺忘」。

遺忘你對他的所有情感。

好撚中point
啱啱搞返個ac就啱啱好見到墨巴個fd?出文
想當年你d文係我早餐既精神食糧
btw我是來催文的
好似睇緊lucifer
Lived GG
咁就沉船 快左啲
船已沉
推到1001
又live 雖然樓主算有速度 但都係唔夠喉
Gimme more
催一催
估唔到墨巴個朋友既文筆都幾好
推推推
估唔到墨巴個朋友既文筆都幾好

墨兄 人小小認左佢啦好嗎
新讀者留名
好撚好睇
Live咗呀頂 今晚又唔洗瞓
Live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞