我係死神,專門審判自殺嘅人

1001 回覆
737 Like 12 Dislike
想自殺0既人入嚟睇
好故留名

BTW 我都覺得阿南0既死唔係自卑,而家對世界失去信心,冇晒希望,根本睇唔到將來

冇人睇到將來。謀事在人,成事在天
好睇
高質
強貼留名
留名
推推推
留個靚名
追到live
屌 live左
文呀
好好睇
加速
Lm
無睇幾日,樓主認左自己係墨巴未
「你講緊嘅係‧‧‧」

「人本主義嘅心理學大師Abraham Harold Maslow,喺1940年代提出嘅需求層次理論。社會需求、尊重需求、自我實現,通通都失敗,金字塔自然會卸下。」我說。

「都‧‧‧都唔知你講緊乜‧‧‧‧‧‧!」阿敏轉身就想要追住阿南。

「已經太遲。」我利用能力將阿敏雙腳定住。

「你做咩啊‧‧‧!?」

「我要令你知道,一個人要死,你阻唔到、亦都擋唔到。」我望住阿敏雙眼:「死亡係佢嘅權利。」

「如果你咁講‧‧‧好多人都試過失敗啦,都係要有人支持佢哋先企得番喺身嘛!!!」阿敏想極力掙扎雙腳嘅束縛。

「但事實係,佢冇朋友。」

咁岩講緊我要考果個theory
多謝各位先,咁多人支持
之後佢兩個都唔出聲,就好似等緊我回答咁。

「阿‧‧‧宏?」我望住佢。

「係,咩事呢?」佢瞇起對眼,一副笑意:「唔出聲先生。」

「你阿媽搵你。」

「吓?」佢不明所以。

突然,阿宏手機響起,一接聽臉色就一沉:「阿媽你講咩話‧‧‧!?老豆過馬路突然俾車撞!?你等等‧‧‧‧‧‧我呢家即刻嚟醫院‧‧‧」

阿宏一收線,就即刻執嘢狂奔走人:「唔講先‧‧‧下次見,我有啲事‧‧‧‧‧‧」

「死神‧‧‧?」阿敏疑惑咁望住我。

「六筋清靜返。」我合埋對眼。

正宗仆街仔

其實幾孝順

睇到你啊媽搵你嗰度笑左
加油出文呀 墨巴既朋友
呀宏老豆好撚慘 咁搞法會唔會死
屌!過到嚟連登第一次追故,竟然live 咗!
快啲出文呀!我好痛苦呀!個乜鬼金字塔要冧啦!
屌你老味個題材咁正 搞到我要追故

Btw其實根本係死神最影響人嘅生死
如果死神唔講茶餐廳嗰三個人嘅死因出黎,
阿敏就唔會影響到佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞