我係死神,專門審判自殺嘅人

1001 回覆
737 Like 12 Dislike
文呢
留名
文呢
墨巴又開新account黎寫文
Btw,就咁睇睇唔出係墨巴既風格 反而似陳四月

誤會了,他是我的朋友,我昨日不得閒所以叫他代放

非常可信
Lived
平時都好少追故,但真心好有同感所講每一樣野
繼續加油
Pish
Lived
繼續加油

多謝你
係香港
做男人唔一定要靠讀書先搵到食
係冇料嘅
早啲出黎學返門手藝
分分鐘搵得多過19大學生
真係豬仔

但要真係踏出去做第一人 可能要好大勇氣
Lived
繼續加油

多謝你

出文未
對不起 要明天要出到,去了阿婆家吃飯
等你

殺手故唔出?

等出文好辛苦
支持支持
太現實
好好睇,正評
留名

連覆讀者既語氣都係一樣

連覆讀者既語氣都係一樣

你們真的誤會了。。。。。
「等?你覺得我會有咩‧‧‧?唔好再俾假希望我‧‧‧‧‧‧!」阿南嘅靈魂由淺藍漸漸轉深紅色。

「你至少仲有阿媽啊!」阿敏大喊,自己都變得激動埋:「你知唔知有好多人想有個阿媽都唔得啊!?至少你阿媽唔會喺你細個嗰陣拋低你喺街啊,至少未做到依一步咁絕啊?點解人就唔係識珍惜身邊嘅事物!?」

阿南俾阿敏嘅激動嚇愣咗。

的確,人類總係會忘記身邊最好的,去追求沒有的。

不過好遺憾,時間已經啱啱好一分鐘。

我立即召喚「鬼手」將阿南嘅靈魂拉返入地獄,阿南喺被拉扯期間先回神過來,不斷望住同自己越嚟越遠嘅阿媽,眼淚不斷從眼框凝出‧‧‧‧‧‧

「阿‧‧‧阿媽!!!!」阿南向佢大喊,一眼都唔睜,想望得幾耐得幾耐:「我對你唔住‧‧‧我愛你呀──!!!!!啊呀呀呀呀呀呀──」

最終,阿南被「鬼手」拉返入地獄,現場回復一片安寧。啱啱嘅事,就彷彿唔存在一樣。

「啱啱‧‧‧‧‧‧啲嘢‧‧‧係唔‧‧‧係真‧‧‧」阿南母親呆坐喺地,情緒開始不斷累積。

「嗯‧‧‧伯母,阿南佢同你講嘅最後一句說話,你應該已經聽到。」阿敏望向窗外嘅黃金餘昏:「所以,你唔洗再擔心,佢都好愛你。」

之後阿南母親又再喊咗一次,唔同嘅係,今次冇再大哭大罵,而係好細聲咁默默抱住雙膝而喊,我諗,佢已經無悔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞