點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
睇下你買乜姐. 要平就真係等年尾black friday
美國買風扇
依家好多都係國際電壓
都唔一定㗎,有啲機箱香港無得賣,都係要喺外國買返嚟
見過有人喺BH買Sony 77寸OLED直送嚟香港,連運費都平香港買一大截(因為香港買大寸數電視貴到癲)
有冇ching知bestbuy可唔可以送香港
所以格價好重要,當然唔想出街的話amazon都係方便嘅,好似之前武肺爆到仆街果陣真係唔想出深水埗
講到買行貨真係有五星級服務咁,有啲牌子行貨出名售後服務垃圾,例如LG
一早block左條友
980 Pro 用 TLC,根本只可以當係980 Evo Plus
近排喺德國Amazon買咗全屋嘅潔具, D特別色個價錢仲平過香港買普通色
買個Sink平咗成兩千蚊

個星盤嚟嘅時候冇咗幾粒普通螺絲
佢話因為係一set 佢可以安排DHL嚟收再寄過 又或者可以退返$40歐羅俾我
服務好過所有香港代理
試過買火牛返黎用唔到,直接寄返去refund 運費都包埋
amazon有時D 價錢貴勁多
仲貴過官網寫嘅價錢
火牛我驚美國香港電壓唔對用唔到
最驚爆MON 退又麻煩
佢哋唔做 international shipping
一講到錢就擁抱全球化
Amazon同共產黨統一地球個日唔好喊

代理幾仆街都好
唔太手緊咪幫襯下
養下人a
香港買手講嘢可以大聲啲
港版可以再高質啲

電視再無人買
無人再出港版機
港版firmware更新再慢啲
全世界得簡體字睇就仆街la
屌ching我都係,買德國做龍頭同花灑直接priority shipping 寄過黎又平又快
最攪笑係我本身唔知道嗰幾粒螺絲係普通螺絲
我問師傅嘅時候順手問埋Amazon....點知佢退成四舊水俾我

之後師傅就覆返我話嗰幾粒普通野佢大把
問過日本未 desktop components一定係日本最19
Sony 電視 香港d價都cls
等於外國買2部
全程坐係屋企等人收都唔係好麻煩姐
諗起信興打死都唔引入Panasonic高階款4K Blu-ray機,結果最近有間支那公司攞支那版UB9000 (旗艦機款) 嚟香港賣自稱行貨屌佢老味,部支那版係播唔到港版A區Blu-ray咁嘅情況之下直接買美/日版好過。雖然信興服務態度都算唔錯,但佢哋對Panasonic及同集團嘅Techincs比較高級嘅影音器材完全無視真係無眼睇
收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞