點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
再咁揚 d 代理會嬲嬲豬 唔同dell 拎貨
講到個保養要另外畀錢買咁
原價賣係唔包
仲要合理化代理帶頭炒價現象
amazon運野返去要自費
之前試過 嘈左一輪最多肯俾你claim 50usd
但係香港運野過去貴到仆街

所以買野要搵另外有國際保嘅
corsair可以rma送返台灣 講多兩講運費都會包埋
唔好靠amazon
其實好多電子野都有international warranty 冇試過買一間冇
會係邊到Amazon買好啲?
US/UK/JP??

未買過
我通常係US JP 先 因為寄過黎最快
JP 好似冇得直運
咪係
收多所謂代理費 (貴其他國家 成30%~50%)
到時仲要 特登office hour 自己搬去山旯旮 搵個代理整
仲要死追爛追 唔知等幾耐(成碼半個月)
最後一句唔包保

不如上amazon買
有事分分鐘退完 換新貨 都已經收到
或者refund
jp 好怪 唔係全部野可以直運
不過依加US 免運費就當然US 啦
代理 你見唔見到我整左成個月都未搞掂冇人跟進呀
如果我amazon 買寄番去退左現金好耐啦
代理最撚廢一定係dyson ,早排想換個filter , 全香港冇得買, 官網online store 又冇,打上去service center 問,又係冇人聽, email又唔覆, 拖左成個星期先覆我話filter 要訂, 等一個月,仲要約維修去訂
而我見佢唔理一早去左amazon 買寄埋到屋企用緊了
JP可以直運到香港?
JP唔係全部野都可以直運
個網會有寫
買dyson 買行定水根本無分別, 你以為買行就有人理你?
試過買兩條3600 16gb ram 竟然係amd yes zen2 平台上開唔到xmp
搵cs 直接叫我退貨比曬Label我print 出來貼番係送貨個盒到 搵dhl 上來收件 真係街都唔洗出 1毫字運費都無收我
港行保用=無
好慘
基本上愈來愈多人寧願捱水貨問題
都唔想畀代理撚
寄送貨品時間長,只係運送條件上唔理想,但仍然有應份售後服務

消費者只係想有應得嘅服務同保障

當然你可以話香港係自由經濟社會
代理只要唔犯法,帶頭點炒都冇問題
既然係自由經濟,消費者可以自行判斷買咩貨

向代理買貴貨,又得唔到合理待遇
我上次買枕頭唔啱就免運費退返去
仲有dhl 上門收
空氣清新機就要拎返去dhl 門市寄
oculus冇
你用咩寄番去先 寄幾重幾大件野?
我試過寄部essential phone Ph-1 連盒 去hk post 易咩寄到 只係收左70蚊hkd
sold by amazon.com
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞