點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
好似好正咁
請問係唔係dl Amazom個app會方便d?
protection plan係第三方公司賣既
d terms好on9
仲要十問九唔應 同香港d代理有得揮
Amazon嗰啲filter點知係真貨定係假貨架 因為其實淘寶都有好多Dyson filter 買口罩個排又發現啲大陸人又好興喺Amazon開鋪 之前就係諗住係Amazon度搵但係又驚假 所以最後喺美國官網到睇 不過都係擔心保養方面所以仲未行動
普普通通,同直接用web page差唔多
屌你老味垃圾閪東唔係唔撚俾香港人註冊咩過唔撚到電話驗證miss撚咗隻四舊水嘅960 nvme ssd

屌你老味唔撚柒用你
amazon 買咗4-5 年嘢
中過幾次伏 , 有好多撚樣玩退貨,退件假貨去amazon
amazon 照收 , 之後將件假貨當新貨賣出去

唔計中伏果幾次 , 基本上無嘢好投訴
班撚樣 咁仆街
我試過買部"sold by amazon" 嘅電話,咁條款講明amazon保一年,用咗幾個月後壞咗
同CS傾完,因為無貨, 我退番條屍俾佢check, OK就可以退錢
好似扣咗小小手續費咁,另外郵費自附

雖然壞機但佢地算均真,如果以後要再買都會考慮
所以話依d野香港點追都追唔到
香港代理等收皮
無知一問 如果切機嘅話amazon有無得諗?
I mean 幫你組裝好送到插電就用到
屌你老母你班代理咪又係收返D貨等一頭半個月寄返返去俾原廠換返新貨返黎
撚係你維修咩屌,你負責換咋,仲要多多聲氣,D態度又西,又垃圾,又要人地拎俾你,你估好撚得閒呀?
與其寄俾你我不如寄俾原廠?幫原廠買?態度好幾十萬倍仲會係咁多謝你支持佢
代理?我屌你老母啦
依d唔係sold by amazon 保障會低d
如果你唔係好識既話可以考慮下廠機唔會貴得去邊
另外幾年前買實體英文書, amazon寄埋過嚟先係仆街商務嘅6-7成價錢到
宜家就... kindle版優先
睇左咁多版,得一個巴打講左其中一個 track price history record,但又無人理,好慘。

上得美森買野,竟然唔用? 之前買乜都會track到最抵價先買,有時平過行貨成倍仲要free shipping

https://camelcamelcamel.com/

教多樣野,好似又無乜提集運既? 好多只送local既product會特別平,最重要shipping address 打返美國集運倉,我就用開buyandship,唔怕賣廣告,事實佢係平。
thanks 巴打
宜家腦場平mon 箱都費事開,有乜事直接叫你上代理換算數

不過最經典係有人係B&H買部75" sony OLED番香港,平行貨一半(平HK$30000)
呢到都唔少新手
教返佢地sold by amazon + 直運好d既
執撚晒佢啦屌唔知點解唔直接賣要比代理賺一筆
果班吸血代理只係買辦黎架咋,恰以前d人資訊唔流通焗住幫襯佢地,依家全球化年代冇生意好出奇?
消費者又唔係白癡,錢你賺足咁多年,服務無好到仲越黎越西,拒保or保養少人幾年已經係家常便飯,好似班賣底版顯示卡既,佢地識唔識整板整卡?又咪寄返台灣大陸整,有幾何真係換貨比你。
與其比班仆街叫我等成個月點解我唔買有sandisk,EVGA,WD呢d有全球保既牌子,一壞填個form再寄,一兩個星期搞掂,仲唔洗舟車勞頓受班仆街氣。
我經驗睇
買大廠野 特別係mon
冇全球保點都咪買amazon
買港行貨保養期內壞左 第2日已上門
3日後整好送返上門(ASUS)
冇信用卡有咩方法比錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞