點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
有個post係專講買laptop
會有多D專家幫到你
(當然歡迎你繼續係呢度傾)
笑咗 咁你有冇提議
呢部夠應付一般日常工作有凸
如果想再輕啲,可以搵下zenbook 13.3" 有部<1kg
我覺得有必要

奉旨養佢架咩
價錢又貴 服務又閪
除左可以即刻享受之外我諗唔到有咩好處
我冇
等其他專家幫你
我又唔係行..........
"唔太手緊咪幫襯下"
即係我錢多就要俾佢賺?
仲未計我有可能要受佢氣
不了 真係不了

你唔係行 就唔好"幫人"講咁多喇
陣間代理俾人屌入你數唔係幾好
呢度個爐擺明係網購同水貨
有心人如果想圍其他爐不如自己開新thread
返學之餘要睇你會用部腦做d乜,需要用到幾大效能,讀CS可能會需要多d CPU power,相反無乜效能要求例如只係文書睇pdf, 就盡可能要輕要續航力,極端d可能買部ipad仲好
而呢部就中規中矩,基本一定啱用,如果唔需要用到粒gpu甚至可以揀行igpu既model
口多之過
全屋女人要比狗吊

個個又話支持本土經濟
點知都係銀紙親

我平時買Amazon仲要內疚添
網絡世界屌人係唔使成本

我主張精明消費
網購慳左既錢可以用係其他地方度 (你懂的)
咁樣諗會唔會令你舒服d?
har, 中eparcel就好笑
屌 入公數啦, 仲用自己錢買
用公司數買完拎返屋企啦

壞咗洗鬼要保養咩.... 又再公數又買啦
普通MCU 根本無進出口限制
就算ECCN 管制個d入口香港亦都唔煩
電池/ 鋰電池 走船定走飛機一早同forwarder 㚒好
你次次轉唔同forwarder 緊係煩
而家好多公司連倉都外判埋出去比3PL做
個cost 仲平過自己租倉

做咗好耐電子零件
搵到好多items 應該點簡?
同堆有冇得睇邊間信得過
隔一陣呢個post又多咗成堆驚人發言

港行numba one
黃店咪可以支持吓,藍店紅店就死快啲吖唔該
呢兩種優先
sold by amazon
fulfilled by amazon

係咩items? 拎出黎俾大家望下
代理公司搵打手上嚟消毒
屌你老母既然有錢搵打手上嚟不始拎舊錢去諗下點解而家D人寧願去amazon/淘寶買都唔買你D所謂行貨
係呀
超級仆街,老闆又唔撚理,佢咪鳩做
佢問豐澤得八間,我問有齊咁多間
佢問落舖得幾十間,我問都唔止
問佢知唔知賣成點就永遠都唔知
間代理係黃角有舖面,話要搞試聽活動,以為佢搞到有咩咁巴閉
屌,話放舊野出黎俾人自己插黎試聽,試足一個月
我以為係一日個D試聽會
跟住介紹2000FUN做電腦節,仲做得好過佢。
間公司我就冇做啦,但代理做到咁鳩都仲有老闆搵佢地代理,咁的確係大條道理可以閪面既
壞電子野自己睇條款同廠RMA仲快過搵D濕鳩代理換
你又唔係行咁你仲唔收皮?
關你撚事?
企開D啦屌你老母
都ON99突個龜頭出黎俾人屌然後話自己唔係行
咁你講黎做乜柒?
人地屌柒你你又話自己唔係行,咁關你撚事?
本土經濟就要俾錢幫襯你再俾你D閪態度對返轉頭?
唔講以為佢先係客人呀
唔值得幫襯就唔買啦,啲代理做到咁閪咪即係同地產經紀一鳩樣 對嗰個產業範疇根本冇增值
點解仲要養住班毒瘤?
咁支持"本土經濟",幾時得閒去彌敦道啲藥房買奶粉支持下 佢地而家都好慘
半年前係amazon 買asus router ax92u
usd 350
對比香港既價錢就知代理幾大咬
intel cpu 全球保,我買粒i5平香港三成
epc經常買既wd 外置硬碟 又平香港三成
幾廿蚊野急用咪香港買
全球化情況下,邊度平邊度買
平到三成我一定唔睇保養
香港班代理當客係狗咁多年唔洗還咩
我係鐘意俾錢amazon賺呀去振興外國經濟呀吹咩
唔Gur呀?報國安拉鳩我囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞