點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
買過三部essential phone 第一部個鏡頭入面有毛 一到手已經發現 amazon 做法係叫我買多部新 等新機到左無問題再寄番部舊機比佢 新機full refund
一年後一部bootloop 一部爆mon amazon 叫我email 問廠有冇得整
廠回覆bootloop 免費換一部無配件的番修機
爆mon 要補199usd 換另一部番修機 兩部舊機都係用ems 寄番去佢出shippment cost
呢個係我的經驗
咁視乎個別公司做法
其實自己最頭痕係送貨上門嗰度
平時唔會有人喺屋企 住嘅地方亦都冇看更
唔知有冇得指示佢夜晚或者假期先送貨
漢科已經係比較正常個間
上次壞SSD上Xander
食飯時間12-2
開9-6
好撚彩附近番工11點9上左去整
好似過幾日換左隻新
Sold by Amazon 正貨保證

我以為都中伏買過大陸佬啲Amazon 貨
DHL嘅話可以到夜晚10點 星期日送要打電話同佢講聲
又或者可以叫佢放門口 如果屋企用密碼鎖可以俾個密碼佢 佢會放入去
咁多人都唔送返公司
佢送貨公司係撞彩定係點?
我以前試過就咁用集運見到
如果amazon自己啲貨佢就會用返佢自己公司送貨
不過直接到香港斷估唔會係掛
你平時係唔係見到佢開始送貨
就會見到係乜公司就打過去叫佢再安排
我諗我或者會直接喺special notes叫佢陣係六日送嚟 平時就八點後算
日本amazon揀貴嗰個就係DHL 平嗰個係ECMS 嚟到香港會俾pickupp送 送之前佢會打電話俾你 唔清楚有冇得約

美國揀最貴嘅係DHL 免運係順豐(有時會DHL)可以改自己去拎

歐洲通常都係UPS 唔好揀平嗰個 垃圾i-parcel 10次7次都出事
DHL出咗貨有sms+email 撳佢條link可以改時間改地點加notes 好似仲可以叫佢擺7-11
Amazon唯一一次中伏係買咗舊dac返嚟有問題 live chat同佢講佢就寄過件俾我 點知收到之後發現件嘢俾人開過(其實有可能係海關打開)仲有用過嘅痕跡 而且個寄件地址係佢哋啲return centre 跟著又同佢live chat講 個cs走去問佢個上司 等咗10分鐘佢同我講退返有問題嗰件再退返錢俾我 都叫做算係咁... 件嘢都300幾英鎊
二手狗東連啲国人都唔用你走去買
點會退唔足運費 係你自己戇鳩冇send shipping receipt下話
提示,係觀塘,成日代理D垃圾,係旺角電腦城(好似係)二樓有佢間門市
都係賣D冇人買既野多
屌你老母印2張紙坐喺到等人上門收都叫煩? 去你啲狗閪垃圾公司要特登來回2轉上到去又要搞半粒鐘簽呢樣簽嗰樣 唔撚知仲以為上去傾生意簽合同 上撚到去就扮晒嘢扮盲扮聾扮啞扮傻 用盡一切辦法troll到你走 你同我講方法1煩懵撚咗
電話永遠冇人接 facebook鍾意就覆 唔鍾意就理鳩你
正常大學生點會去做本地代理呢啲夕陽行業
係咁請埋D老屎忽冗員, 香港地竟然返1-5 朝9晚6 包2個鐘lunch break 甚至有啲朝10晚5真係仲hea 過政府工
香港最撚on9係信用卡收多2~3%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞