點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
拖黎拖去問勁多嘢都未係最仆街
搞完一大輪最後一句人為收你皮先係大絕
講多少少得嘛, 我指退果方面
老老實實, 以前成日淘寶, 可以話... 寄唔到野返大陸咁濟
但如果寄日本, 英美, 係咪好易? 要唔要打稅?
定佢地會搵人黎收架?

老實講, 我自己都網上買多左野
講返公屋咁啱換鐵閘(推拉果隻), 想裝電子鎖
鐵閘 $5,000, 電子鎖+ $3,000 包安裝
問到型號之後, 上網搵
香港單賣個鎖 $1,600-2,500, 上門安裝$750
最後自己上韓國網, 英文介面, $1,600, 撞正有特價, $760蚊連運費
我心諗真係痴L左線, 平到咁
牌子Gateman WF-20
睇得出佢唔想做
幫你保又要跟進住你個人同件貨
唔洗打稅
運費會退番
可以揀搵人黎收
除左要自己pack 番之外所有野都方便過你office hour 拎件貨去工廈 (已經唔講你件貨大嘅話要飛的/call van)
btw 連登唔好講淘寶
補圖

上次amazon買電子嘢直送都係三四日嘅事
而且仲要平一截
US international shipping唔係SF就DHL慢極有限
又一個代理懶得做嘅case
電腦係無保養? 我有冇理解錯
有 不過唔係跟香港代理保
(我連抆屎廁紙都係amazon買...)
代理你好
我見個個都話買display卡,最怕壞左要寄返美國,運費邊個比
一定要買行貨
巴打買MON番黎洗唔洗用火牛加轉插?
定係電壓同腳都一樣?
Amazon 買野係好正,有時差唔多價錢都係Amazon 買,唔洗受氣最緊要,不過要有耐性同埋太貴既野都唔敢買,始終高風險
有無amazon教學?
學生仔唔知點樣揀外國集運 ching用緊邊間
amazon 頭6個月都幫你跟
之後就睇你果間廠嘅RMA
assume 你係買asus msi 依d 通常都係寄去台灣 通常一個禮拜拎得番 依d 運費自己比
如果香港保嘅step 就係 你壞左張卡 > 打去約時間 > office hour 拎張卡去 > 比佢地試 > 搭車番去等 > 跟住又要搭車去拎 車費都貴撚過運費 仲要未必換到 搞咁耐不如amazon

on撚9
佢敢講呢句,我要佢白紙黑字中英文正式出份聲明比我
我揸住張紙直接問原廠呢個係咪正常procedure
amazon 唔洗集運
下 1 個月內無條件退貨喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞