點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
幫你諗埋聽日lunch好無?
原來U 2018年已經分緊黃藍紅店
果時就未分紅藍店嘅
不過唔會特登去中資買野淘寶咁囉
網上世界大把鋪頭 你係click入去咩
所以唔洗話分黃藍紅店風氣幾時開始嘅
不過有開始點都好過無開始
我都係Amazon同新蛋買過幾次電腦野,
有mon,顯示卡,ram,火牛,滑鼠keyboard嗰d,
其中mon同滑鼠出左事, Steelseries既,
搞左一輪做RMA,影相證明破壞咗舊mouse,
之後要自己俾運費,照比啦,但點知收貨嗰時發現係荃灣寄過黎...
即係香港寄香港,但係收左我$20 USD運費,
諗返起荃灣..即係香港SteelSeries代理..
之後輪到mon.. acer既.. 做RMA寄過去係免費,
但係收件講到明唔會寄香港,亦都唔會寄去任何集運倉,
所以最後決定唔搞,聽過好多香港代理既趣聞,
摸板啦,氧化唔保之類,但有時候,真係無辨法,
有D野都係要香港買先方便做保養,
除非有一日,各大牌子都學EVGA全球保
acer 係咁撚閪, acer 連laptop 香港都無全球保
講真,就算香港買
除左asus 同seasonic, 無全球保既牌子我都避
有,要寄去美國,不過佢唔包寄返黎香港
要自己搵集運
你講asus?
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=61&tid=2587530&extra=page%3D1&page=1
當你個mon貴到一個地步你就會覺得RMA Mon 都抵
好似呢位師兄買mon香港最初要價29999美馬12000有找
就算RMA 返美國再集運返香港都保底平10000+
係,我睇上面條link hkepc d人講
咁低階野寄過去就唔抵

貴mon, gpu 都買得過
Steelseries rma點會要你俾運費... 佢俾coupon code你仲要講明shipping cost will be waived喎. 荃灣寄過嚟係因為steelseries個倉喺香港 唔一定係代理嘅 btw steelseries=垃圾 狗也不屌

無錯,佢係俾左個CODE "RMAORDER" 你去官網訂返同一款既產品,
個CODE只會FREE左產品既價錢,但係你一樣要選擇Shipping
佢個網當初俾我選既係DHL,亦都講明唔會回水,
但最後俾既Tracking code係順豐,送貨既亦都係順豐
RMA抵唔抵,同對方肯唔肯寄集運倉係兩件事
你貼張台灣用家既RMA相有咩用?
你有親身經歷先黎講用家問題啦,
台灣=香港?
我之前rma係唔使㗎喎 而且你去steelseries.com買嘢flat rate shipping 7.99usd喎 何來20usd? 俾張圖嚟睇下? 你張圖講嘅shipping fee is non-refundable係講梗如果你唔自己整爛件product而寄去佢個office個return shipping唔會退錢俾你喎

2b唔係其中一個Opitions 咁2b係乜野黎?
係,運費我岩岩搵email紀錄係我記錯,
$7.99美金先岩 , Shipping本身講到明唔退,
係我再入ticket問點解DHL變順豐,仲要係香港寄香港收$7.99
RMA俾Shipping我無所謂,
但DHL變順豐,而順豐送上住宅屋仲要另外收錢,雙重Shipping?
佢之後退返DHL運費俾我,順豐手續費我硬食,

既然你有做過RMA,又話SS=垃圾狗也不屌,
咁你唔貼你自己張圖,你貼張台仔RMA圖有Q用咩
有冇人買過dyson digital slim?
第二,
原本佢地既RMA都講明係免運費,
但因為件野係水貨,為免誤會,我同佢講我係住香港,
問佢係咪可以寄,佢之後先再覆我opitions,亦都講運費無得退,

我入完RMA CODE,之後佢係我信用卡退返滑鼠既價錢,但係運費照收,
我本來就同意運費自付,但係DHL變左做順豐,
香港寄香港收呢個運費仲要我俾埋順豐FEE就係唔合理
點解我要特登去搵返個email再screenshot張一樣嘅圖出嚟? 嫌時間多?
我裝果陣真係唔知有限制
睇說明書都無講

但我度自己度門,只有38mm
完全住問題
自己又個殘體字名就喺度大大聲吠
支那仔就梗係唔使分黃藍紅台啦
走,咱们回家啦
複製唔轉返繁體都唔好話自己唔係支那仔啦
既然大家係同胞我就費事落你面啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞