點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
咁不如你養埋我啦,最多你每次開post我都畀個正評你,等你d post可以高質d(睇落)
逆思想,我都要留名,睇下佢仲乜野講
全部正確

下次試下先
再加lunch hour 唔開
我不嬲都會上Amazon US UK DE JP格價買野,有時做特價平香港成千
呢d舊經濟模式,真係得返廢老先會幫襯,on9
其實依家日本 Amazon 唔係免運費
但係比以前平好多
大家都可以睇下
眼到呢D POST 就代表出POST 呢條膠根本未進口過現代的電子野。

除非你係從歐美國家出口玩具級PROCESSOR (e.g. ARDIONO) 否則都唔係話出口就比你出。
要出口電子野,先要驗過它是否軍民兩用。是的話,又要填一堆文件。

文件唔係講一張A4紙,而係每比次每個客大約200多頁A4紙。
點解你班ON 9 覺得買野咁易? 因為你口中的PK代理幫你做LUN 晒D 文件。

仲有,點解你地班ON9 一買野就有? 係因為你口中的PK代理"出錢" 租左個倉在香港呀!!!! 如果唔係? 想要電子野請最少等一個星期至一兩個月,等到有船先運比你。想搭飛機? 你D 野有無鋰電池呀? 有的話,煩請自己同航空公司DUE,保証件野唔會爆。係自己一件一件做。

有時D 野唔好以為人地從中取利就係PK,你做野收人工係咪PK 先? 你出勞力時間,之後為兩餐係咪就係下等人?

見到呢D POST 就火滾,自己唔做果行就唔好亂UP。
好笑 點解要俾你賺先
amazon又平 退貨又易
又唔洗睇人臉色
唔係我唔想幫襯代理
而係代理覺得自己大哂,服務閪,趕客

我上amazon買部電腦,3日到手
要1,2星期既你,應該要檢討下
我就係要推比大家睇 等amazon 用戶多d 第時黎香港租倉淘汰晒你班垃圾比多左錢比唔到相應嘅服務 以前果套野以為仲會work? 我就放長雙眼
唔抵得人地做得好過你? quit 囉
紙紙紙 冇諗過全部野上Digital ?
點解d 保養慢? 就係你地全部都仲係paper work
人地amazon 點解快?人地個system 咩都handle 晒講出黎話比人聽自己咁撚落後真係笑撚死人
我個女d pokemon公仔9成amazon買
仲有就係有啲model平靚正(利潤低)唔入,淨係得低端垃圾同貴價野揀再唔係就係閹割版
從來講緊唔止係代理收貴幾多
而係你哋班仆街唔撚當客係客
Check都唔撚check就話「人為」唔保
地理位置又鬼死咁遠,係當我哋係客就做埋上門收壞件啦,人哋外國公司都做到你同我講做唔到我真係唔撚柒信囉

仲有要keep齊單盒呢啲嘢真係好撚on9,2020年咁大間公司都冇個system連住啲鋪頭show返啲貨幾時賣出不如死撚咗佢算啦
拎AMD CPU為例,我買水貨寄返去RMA淨係要粒U就得
但你哋班死人代理係都要我keep埋個散熱器先肯同我RMA,仲要又唔係即日畀得返粒U我我買水貨CPU唔好
咪撚做囉垃圾
Newegg 同 Amazon 其實係咪差唔多
點會唔包
Amazon正到連return shipping label都俾埋你
完全唔駛自己出錢
所以抵班伸手黨俾人撚
newegg 中資
打去客服 有個阿叉覆我係咁講 仲用貪平用郵局船寄都要500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞