點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
永遠代理都賣貴過release price 跟住就有人沖出黎話買保養去合理化件事 依樣都算啦就當係買保養 但大部分代理都好濕鳩做野又慢又多籍口 總之就係咪撚煩我嘅態度
但上amazon買野就唔同 收到件貨唔岩洗又可以退貨 壞左又可以用amazon換 全程唔洗出門禁粒制第日有人黎收

利申我依家買左個港行mon 壞撚左一個月都仲未有人打黎同我跟進番 分分中如果我當初用amazon買我已經退撚左番去可以揀退番cash或者換件新貨比你

之前張顯示卡又係整撚左個半月

比多幾百-幾千去買個 香港 "代理" 保養真係on99

之前睇左條紀錄片講黃金依家搵錢愈黎愈難乜乜柒講到自己好撚慘 屌你老母抵撚死啦都唔係顧客至上 你老母臭化系抵你依個industry 比人逐漸淘汰

我就決定左以後乜撚柒都amazon 買 等多一個禮拜到貨都唔撚洗食你d 炒價仲要壞左冇保障
得罪講
上ebay bid二手件都好過買港行
香港買電腦野一定係最19
等唔切想即用
以前都係咁諗
自從中左幾次伏受左依d 比錢買難受嘅感覺之後就上網買
寧願等多陣又有保障又平d
買左隻芒送黎碎左
連我心都碎埋
香港都有人上門收? 運返美國?
有得揀
上網買平好多
上星期京東買左部電腦平港行幾千
保養期內壞都可以有人上門收?
睇你RMA 條款寫邊到換
試過corsair 壞左條ram 要寄去台灣來回一星期
買過hyperx 耳機直接email rma 佢成隻新嘅寄過黎 壞左果隻完全冇理到
唔會好似香港咁拖黎拖去又問勁多野
SSD有冇?
我買過嘅野全部都有國際RMA

當然我都有試過6個月內壞搵amazon 佢地都理我嘅
但6個月之後好似amazon 果到就冇得再禁item 去contact 客服

屌講到我好似成日買親野都壞
唔益地產商
你當6個月內壞都有得搵客服 之後就睇佢國際rma 條款
plan for the worst 啫
行保x 年喺香港都仲有機會搵到人幫手,如果amazon 都做到咁又真係幾抵j 嘅
你試下買隻mon 差幾千仲要等左勁耐都換唔到
amazon 買野係好係平,但件野有事嘅話係好煩,雖然係可以退,但要自己寄,寄過兩次,好q煩
一兩個星期?你其實買過未?
下面呢個係free standard shipping(而家standard用順豐真係好撚快)
我可以同你講大把香港local既網上店出貨慢過佢
反正運費佢都包埋 同拎出去比代理冇咩分別

駁唔到
究竟香港d 鋪頭做緊乜撚野
又要冇貨又要貴過人賣炒價又要態度差
原來而家唔洗prime shipping 都咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞