點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
Exactly
之前Amazon買咗部萬幾蚊電腦
用咗幾日覺得無預期咁好用
㩒一個制就Refund到,No question asked
香港?首先一定黑鳩你面
同埋開咗箱exchange 都唔得啦
仲唸Refund?簡直係天方夜譚。
哦.... 咁用Amazon先
香港嘅代理/地鋪淨係識得賣慘 完全唔識得反醒自己套模式已經開始唔多掂
下,原來呢個年代仲海外買野要自己報關架
先唔講Amazon 直送呢d 1take過搞掂比左錢就等收貨完全唔洗理
上次買部手提電腦用集運,收1x蚊磅全包,淨係寫下名報下價錢搞掂,完全唔撚洗due喎
如果你試過自己買一定唔會打一堆呢廢話出黎囉
想買32:9mon
consumer goods 同工業用電子嘢冇得比㗎喎...
你有你火滾
我就繼續去amazon 買嘢
有冇人買過switch(唔係打機個隻)
火牛用番舊router火牛開唔開到機用
佢喺討論緊consumer goods 嘅post 度講工業零件嘢完全係九唔搭八
見到d 代理入來屌你,就知做對了
舊經濟等淘汰,快d轉形搵工啦
而家都唔係講緊買一堆返黎做生意
你做代理唔租倉點做代理?
咪玩啦你
我自己一個人買一件貨,清到關過到關就OK架啦(仲要通常人地幫你搞埋)
咁好服務點解仲要受你班代理氣?
唔只講amazon , 唔少香港人直頭唔想受代理啲氣情願買淘寶貨, 代理真係要檢討下自己有幾廢
HDMI SWITCH呢D?
香港d代理冇間正常 包括apple
用到
利申岩岩係森林買左隻netgear 鐵殼
普通ethernet switch姐
火牛output match (e.g.: DC 12v) 就得

睇中左呢部 應該上amazon買定直接喺nop 買
依個價錢好多choice 喎ching 2060 都可能買到
幫襯咗amazon好耐,已經冇乜喺本地買嘢,慳好多順便減低本地GDP.
唔講以為你進口緊軍事武器
屌咁撚難做又煩咪唔好做囉

你老味你地d代理先唔講mark價mark到咁高
搵你地班仆街做保養好似前世欠左你地咁 辛苦咁抬件野去你地果邊保養
又話人為唔保 其他環境因素唔保
無單無盒唔保
好啦 到真係proof到件野生產果陣問題 又話要寄返去成個月乜乜柒柒
搞完一大輪仲係有問題 先唔講有明顯三/四手貨使用過痕硛
仲想叫我加錢換件貨? 係咪傻撚左

簡直係買貨貼難受
求Amazon 集運介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞