點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
Wifi6 + virtual desktop =
Mon 如果外國買通常咩牌子先會平
自己睇啦 我會買嘅牌子得dell同acer
呢個真
係Amazon買錯野都肯俾你退(夠早既話)
香港代理?唔係你面前笑你已經夠俾面
唔係講笑, 唔止代理, 街鋪都當客係狗咁撚

有次黃金地牢中間大鋪見到有個客買錯野想退錢
個sales 撚鳩佢, 叫佢自己去代理換左件全新貨先可以返黎退錢
屌你, 喝個客好似喝狗咁

本來諗住買野見到都即刻走, 都痴根架D 腦場sales
有無人試過amazon買野砌機?

warranty啲terms要係邊到睇?

淨係見到有part係話amazon 30日內退換
自己寄去間廠rma
有無 amazon你班仆街代理都係要屌㗎啦
同啲保險狗一樣 有事就呢樣嗰樣
多謝提醒...
隻moon$37XX,機箱$8XX
兩樣野運費都係$500尾
就算喺香港我都唔會買玻璃機箱
我等緊下個禮拜 Prime Day
好期待
amazon 只包30日,詳細保養要問返間廠
據我所知以下牌子係有全球保
CPU兩間都有
老母版EVGA(得i記最貴既Z系列)
display card NVIDIA(一定要係自己出既公版卡,其他牌子既公版唔得) ,EVGA
RAM CORSAIR,gskill
HDD WD
SDD sandisk,Intel,WD
火牛 EVGA,corsair
如果壞會點 近排想係jd 買少少野
team ram 同ssd 都可以rma

crucial 都好似得

mother board 同display card 無廠肯做rma?
如果個客兩米高
成身肌肉加d公仔
個sales換完跪係到含緊撚了
對唔住, 無左件事~ 今晚努力記得去度一下
motherboard 已知得EVGA(得intel板)做,岩先問左有出AMD 板既biostar,佢話可以寄去香港維修中心做RMA

display card 可以考慮NVIDIA 官網賣既公版或者EVGA
屋企長時間無人收貨
有無咩方法解決
買過幾次野成日啲送貨時間都返緊工
有時預佢假期送到又突然間話早到左
最後改左送去公司
但又唔係樣樣野想係公司拎返屋企
私樓就叫管理處
冇就送公司自己抬
用錢解決,DHL有得約夜晚同星期日
咁以後gpu 買evga 都好
asus 無得rma?
上網睇有人話得有人話唔得
不過asus 除左高階板之外, 香港買個價平過amazon

seasonic power supply 就寫明要經代理
我兩年前新蛋買塊牙石版
早排以為壞打去皇家俱樂部問佢話要寄番美國保
中資唔叫你親身去中國整咪執到
EVGA display card 本身都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞