點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
根本呢個時代就唔需要代理呢樣野
做代理既都係笨柒
以前資源科技未發達,通訊同運輸都慢
就話代理幫個客搞掂姐
今時今日產物資料上網就睇到
有埋KOL開箱片你睇
網購又簡單運輸又快又安全
你以為代理賺好多?代理簽左約個個月啃一堆貨
包埋D冇人要既垃圾蟹貨,你唔簽唔柒俾你做
所以當有超級熱門新野推出
代理都要夾D鋪頭想要熱門貨就入小小蟹貨
成條供應鍵其實都係俾原廠吸緊血
原廠夾代理,代理夾鋪頭
鋪頭就滑鳩D客
業主就夾鋪頭坐享其成
最仆街係其實代理攞貨個價已經係外國賣出街果個價
代理係好撚憎但我唔係想幫佢地
我係認為應該唔好再有代理呢樣on9野出現
做呢D生意根本就戇鳩
以後叫D公司想開拓外國市場就自己做返咪撚搞埋D on9野搞到D野貴哂
我都試過 但我係見book depository平啲 仲要係免運翻香港
其實amazon個入貨價已經ko曬香港甚至係台灣廠商響local賣嘅價錢
gamers nexus 上年拍左條片係去台灣買硬件格價, 差唔多全部野都係美國平過台灣(除左ram)
https://www.youtube.com/watch?v=vgNirAOLRDQ

香港就更加貴過台灣
書個性質就有少少唔同, 獨立書店可以打下書釘貴D都可以支持下
三中商就屌佢老母啦
有一排MON過switch
成日都無遇過平機
價錢計返仲貴過香港買

同埋好似好麻煩咁
又要睇佢ship唔ship香港
真係未試過喺amazon買野

有無巴打可以推介
有咩電子產品喺amazon會抵買?
美國疫情緊
之前幾個月正價switch都係秒殺
你買唔到係正常

"同埋好似好麻煩咁"
不如你早D訓 網購唔岩你
返屋企食屎啦代理狗
我寧願用英文查字典 都唔會買行貨
多謝你地維護世界和平
冇你地就冇港版
好感動
因為好多人都唔識囉
我都唔識㗎
唔係個個都咁聰明識上Amazon買嘢
電腦嘢睇情況
多數amazon平
不過呢排睇開ssd
香港街價同Amazon差唔多
所以係要出街買vs等幾日先收到

電話嘅話,基本上香港最平(iPhone/Samsung)
買相機呢
維護港行師
係,自己裝,好簡單
Youtube乜都有教
又咪一鳩樣咁垃圾
佢地個垃圾代理ASK賣display卡收貴人50%,班日本仔講佢地RMA過去淨係send email叫佢整都dup足幾日先覆,寄過去成一星期先覆收到
過多兩星期先整好寄返去。屌你老母見到都覺得心酸,唔怪得已經有日本人開post教點係美國amazon買卡
京東都有非大陸牌子
有好多年冇買過本地嘢
幫襯amazon都唔會幫襯香港班濕鳩代理
有好多年冇買過香港代理
幫襯amazon都唔會幫襯香港班濕鳩代理
tab and go
點解冇人提代理保養留貼紙同盒嘅智障做法
佢地冇電腦去mark 低依個人幾時買 所以要用依d 咁old school 嘅做法
以前的確係唔撚想做港人生意嘅,但近期佢地係咁喺price 果度賣廣告話有咩特價只不過幾抵都唔想幫襯支那公司啦
你去轉歐洲日本買下呢啲野再返黎香港
比多次機會你講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞