點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
聽你口氣講到好似買隻行貨火牛香港代理會上門幫你收咁
同香港既細鋪買電器, 平少少, 但D件就換曬
之前係三陽買部行貨相機, 無細心check就奶曬野
反正都係水貨, 我貴D都係幫襯amazon
如果將來俾人搞到無生意, 係自己攞黎
冇生意咪上黎屌客囉
香港賣假貨真係好撚仆街
賣貴d我冇所謂
又次貨又換件屌佢老母
電器大家係邊度買? 美國行110v 本身冇變壓
香港代理收皮啦屌 乜柒都咁慢
依個post 引到大量水貨佬同代理
多謝樓主
下? 間鋪咁仆街?
我重諗住下個月上去買相機 tim
巴打係想買乜?
一般電器有跟火牛都係110-220. 係隻腳唔岩
大型家電應該唔會amazon
拋光機 香港賣緊暴利價
想外國買
行貨相機跟隻2腳既USB叉電俾你? 你話呢? 我仲有keep住件垃圾
果日淨係check完body無事就走左就算
之前買過冇野諗住冇乜事, 就冇左戒心冇check
搵下uk 或者 de
唔得就買個變壓器
不過條數就自己計返抵唔抵啦
代理????
Dis-intermediation = Freedom, 但當然有成本

香港消費者/香港人咁容易被操控, 正正係因為以往太依賴(過多嘅)中間人, 例如, 電器代理人/ 銀行. Disintermediation 會大力增加 "buyer's bargaining power" (Michael Porter)
btw, 呢d工具好多時行通用電壓,巴打你有冇睇清楚?
問過美國Amazon得110v
賣3000有找
香港賣緊接近5000
咪理隻代理狗啦
屌你肯定冇追post 我買行貨個保都唔撚係保黎啦
上amazon uk de ,望下
(好肉酸呀 仲要係咁搵濕9理由出黎講)
(俾你嬴啦你威啦好唔好)
(冇咩事我番去買amazon了)

介紹番 可以帶出街既古龍水
https://www.amazon.com/dp/B06XCZFHHD
幾年前裝修起amazon 買潔具五金過後
基本上大部分都amazon
重諗住睇下 price.com 邊度平就上去買
一直以為只有水貨會中伏
估唔到呢 d 仆街連行貨都攪
你快 d 拎上去屌柒佢啦
如果部機一年內有咩三兩短時點拎上代理整
今日撳上去望
Amazon買ram平香港一大截
香港行貨有保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞