點解買電子野唔上amazon 去益班仆街代理?

1001 回覆
982 Like 22 Dislike
養埋d垃圾? 不了
平又平過你 售後又好過你 又唔洗幫你交租地主未又係藍 起碼我用amazon客服佢當我係客
我unun腳喺屋企收貨 有問題就禁粒制等人收貨 買又有得儲信用卡分
點解要搭車出去ssp買?
唔用港版fireware 咪用台灣firmware囉 驚死冇繁中咁
你大部分既driver 都係zh_TW
搵籍口都搵個好d啦
落得呢下場,緊係唔只講錢啦

再講有幾多間代理係黃?
幫襯香港代理,真係幫到香港咩?

以前嘅年代
最鐘意撚尻D客,吊高黎賣
腦場最黑暗年代,做咗水魚嘅又可以責怪邊個?
到今日,腦場冇得做古惑,代理光明正大水消費者
反正呃唔到,咪高價出售

呢個行業根本就係有病
最基本嘅嘢都做唔到
消費者點解要養住?
呢個真係痴撚線
星期一至五 10:00 - 17:00 都見過 on撚尻
Amazon us, jp 買野多
基本上只會揀Sold & ship by amazon
未試過會貴過香港
講漏左仲有死點風險
姐係言下之意 掛住香港個名就再仆街都要無條件支持?
嘩 你係咪俾香港啲代理撚到有斯德哥爾摩症候群
上面都講過代理仆街唔係呢一兩年嘅事
咁多年嚟一直都有人屌 結果呢? 咪就係你有你屌 佢有佢繼續仆街
俾咗咁多年機會 無改善仲要幫佢哋諗藉口
過去epc同嗰班人傾啦 連登唔啱你
用左amazon之後,少左幫親3C 同悠二
30日冇條件退
香港買 咪又係焗你俾咗錢先有得check
仲要 唔知要多過幾多點 先有得換
上amazon 1點都直接退la
有乜正野介紹下...想砌機3080+4K mon
Refurb搵返apple好d
冇好多係純粹唔賣出去
好似日本咁
上面咁都引到隻
大家專心D傾 由9佢一個
自從上左amazon,個人大隻左,個人有自信左
聽過人講一年內大收皮CS都退返50%
但要搵sold by amazon果d
6個月內都仲可以禁到個ITEM去搵客服
之前上amazon 買家電用用下”壞左” contact cs 佢地第二日覆我同我講影張相比佢睇真係唔work 佢寄返個新嘅,舊嘅唔洗寄返比佢 (可能因為疫情),最後發現係我on9 屋企跳左電制唔知而唔係壞。
btw Amazon 買電器好似有 protection plan, 我就冇試過,有冇人試過可以講下

利申,美國生活
問題係屋企要有人收件
1 點都退得, 咁真係想試下買個 mon
求其搵4k 27吋左右 係平好多既
不過比唔到貨之餘(最快11月有)仲食唔到免運活動 係正常?
us只買過notebook同錶
呢個真,三星全球回收唔包香港都夠撚膽,用呢啲垃圾真係懵撚嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞