[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (60) 點睇9月A5/6系FF機系列

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
14mm f/2.0 正, 快d出
如果細細枝,細1/3光圈 鳩衝,好過帶成公斤重既14.8
Lens length: 136.00 mm
睇落唔係細14.8好多, 短過FE版但長過單反版
影相為主 影景居多
依家入部A73 + tamron 2875 f2.8
抵唔抵玩
定係等A74
等a74
此刻無價
等得就等a74都唔知幾時出
影景不如考慮 r4 ?
R4 Over budget
早買早享受會唔會好啲
唔想食炒價
有排等
如果今年出一定只係俾啲垃圾你
A73呢個價位算抵玩?
就算出咗都唔想食炒價
搵二手囉,不過一手都抵
再唔係等下A5,個價穩定左應該一萬內
影景why not r3 + 24105
點都係tamron好吧,無論2875還是28200
影景24都幾重要下
一係20g + 28200一步到位走天涯
呢支真係星空必備
E-mount真係好多靚sigma無反鏡
隔離版啲奸狼犬恨sigma鏡恨撚到出水係咁叫緊春
又打沉自已支14-24 2.8 FE....
Design 1
Focal length: 12.40 mm
F number: 2.93
Angle of view: 122.09
Image height: 21.63 mm
Lens length: 138.00 mm
Back focus: 20.6500 mm

Design 2
Focal length: 14.48 mm
F number: 2.07
Angle of view: 114.25
Lens length: 136.00 mm
Back focus: 20.5832 mm

Design 3
Focal length: 14.48 mm
F number: 2.91
Angle of view: 114.26
Lens length: 120.00 mm
Back focus: 20.4000 mm
變焦同定焦,用途方便性唔同,未必打沉自己支14-24 2.8嘅,支14 F2真係純粹一支星空鏡
影街貓用支T28200 應該夠玩?
夠光就夠玩
tele 200mm F5.6
100mm 好似 係F4.5
用落係幾方便,質素都幾好
鏡係好易花
係唔係郁到個屈光?
價我覺得抵玩既,以佢spec都可以玩幾年
要用就買,買左就唔好望有冇出新
我都覺得係, 但唔識較番岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞