[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (60) 點睇9月A5/6系FF機系列

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咁講,多鈕一定操控好既,但係vlog定位就唔多需要
本來就係差異化市場必然結果

Canon嗰種係唔應該閹既都閹
咁就等發佈嗰日個機樣係咪一致同埋真係貴過A73囉屌你老母
RUMOR圖片幾次出嚟結果都係準,就可以信,
RUMOR價錢就錯過幾次,唔可以作準,等官方為準
圖同價錢分開信係以過往RUMOR往跡來講,唔係搬龍門,明未呀懵撚,屌你老母
我甚至想佢攞一粒功能制換一粒joystick
一開始明明話一日未官宣一日都係聽住先
收皮啦,而家又再加多樣往跡,咁都唔係搬龍門
而家我係屌你前言不對後語搬龍門呀柒頭,之前就話要等官宣先屌得,咁既然要等官宣咁我話知你99.999999%可信都唔屌得架啦,理得你圖可信d定價錢可信d

仲有,你覺得99%先屌得,我覺得6,70%就屌得,你憑咩用你個標準黎定係其他人身上,你係sony?
因為幾次啲圖都係準,今次仲有埋真機連餅鏡個樣流出咗係同RUMOR啲相一致,所以咪信囉,咁價錢Rumor成日變所以先要以官方公佈為準囉,咁都唔明你驗下腦豬閪,你一口咬定話貴過A7III,你邊撚個呀?你係Sony?
難唔難睇有冇心去諗構圖
eg 影小朋友相要有氣氛時,200mm恆定都係咁用

一係去Flickr睇相例,比較邊個焦段更合口味
我理得你信唔信,總之講到尾咪又係rumor,係你自己明明話rumor聽住先唔屌得要等官宣,自己又走去屌,繼續搬龍門啦
Rumors都係俾個機會大家可以吹下水,Bullshit下,吹下新想像,講下Value,事實係點都唔算最重要
再者有時可能有意想不到地有新驚喜都唔奇,可能都係由Rumors炒起

e.g. A7S3出之前都有人提議新Menu,圖都畫埋,最後Sony又真係出咗個頗相似嘅新Menu
日日講spec唔悶既咩
新機就出
SPEC未公佈
多多少少反映大家對新機的期待同想像
價錢 / 抵唔抵 就真係唔點值得討論,只反映個人金錢觀

不過想分享相例或討論攝影,始終個氛圍都唔似隔離Mobile01,負面/冷淡居多,係可惜嘅
我反而聽同事講過話唔中意mobile01果種貼圖區,變咗個個齋貼圖,然後都係冇技術方面嘅討論
Mobile 01係有錢佬同商家佬地盤
幾差既機都有人去護短
有咩好屌姐
用緊a73既仲開心啦 唔洗換 性價比高撚到
R系同S系用家直頭唔撚會望呢部嘢
成班屌既純粹搏佢真係會出a74咁
就算今年真係出撚到部比你 見到個spec都一定唔撚滿意
其實我對最終定價會得萬頭幾有信心
因為28-70明顯係支渣鏡
Sony會給高價機配渣鏡做kit既情況未見過
等sony覺得萬五蚊可以出到r6時自然就會出a74
依家仲不如A9降價頂住先,因為根本冇威脅
問過14-15k左右
其實2000usd 包唔包支餅鏡?
如果包埋其實個價錢都唔係好過份
係我又ok啵,希望係真啦
你之前咁多comment講明 "總之講到尾咪又係rumor"
你宜家做乜講14k你ok?
你ok d乜呀?
14k都係rumor黎咋
"總之講到尾咪又係rumor"
你冇資格講ok囉
自膠
屌錯人
我縮返入老母閪到先
屌嚟屌去為乜呢…

Nokishita_c 流出已經算系正式料, 錯的比率比任何rumours 低...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞