[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (60) 點睇9月A5/6系FF機系列

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
屌老母 a73畀個柒evf 柒mon
a7c就畀個柒body design係想點撚樣

好好地做一部正常嘅機好撚難咩 A73畀個反mon 新menu啲人都鳩衝啦
A73都2年,留一手A74俾番你。呢部A7C係另一條line
我要文青機個樣做頸鏈,玩菲林機(Minolta, Nikon or Olympus)仲靚啦
我嘅意思係 佢呢個價位嘅機

次次都專登cut咁啲野 問題係A73嗰陣係市場嘅突破口

幾年後仲係做緊同spec嘅野 呢度畀返個mon你 嗰度又喺body cut咁啲操作手感 然後仲要賣貴咗 屌即係A73換個殼然後賣A73嘅價 仲要唔係一個進步嘅改善嚟

咁樣我唔知A74可以點出了 一係一定同R6一樣價 但咁就變到同R4同級 唔再入門
Sony罪大惡極
A7iii爛鬼外殼 爛menu 爛mon 爛IBIS
講個笑話
Sony 定價
好似話個對焦點多a7iii 少少咁囉
但平日用開唔會覺有咩分別
個IBIS真係係A73年代就間間都冇FF嘅IBIS
而家Sony就係全部廠最廢嘅IBIS
咁文青都係會影相嘅菲林同數碼而家應該係共存嘅野嚟

然後佢地著重嘅唔係FF cmos 又唔係攝影發燒友 只係要部靚靚仔仔影吓相又可以買嘅鏡扮pro嘅數碼機

咁都係得富士有出正常嘅鏡同機 部m6ii得個樣啲鏡少到
而家追焦 ibis 機身手感 mon evf 甚至cmos 相比canon都仲有進步空間

好心你出新line就畀啲誠意啦 你咁樣出 叫人一係唔好對74有期望 一係唔好買7C

有冇人試過用sony app過相load極都load唔到啲相出嚟down?
一開始6百幾張相我以為太大量load唔到跟著我del到3百幾都係唔得
上網爬好耐文都唔知點搞
有冇其他過相去手機方法
部機係a72 明明之前都冇咩問題
上下翻可以,側翻就唔要啦
得側翻先可以上腳同用hotshoe 單兵側翻方便十萬倍 同埋側反先可以合埋個mon
統攝影構圖最常用係上下翻
又唔係個個都去做Vlog
純講影相嘅話一定係xt3嗰種mon叫好 但係多用途一定係側翻/xt100嗰種mon

Sony 呢排出嘢出得咁密
唔知新手機同相機會唔會有咩新連動
宜家仲有人用Sony手機咩
9年前智能手機啱啱興起 有fd買Xperia電話用 宜家睇返佢真係幾有taste

之前睇新個部Xperia 1 ii 好似幾好啊
買外置Mon送電話
但佢部 Xperia 1 pro 仲未出到... 比較想看到全球第一部有hdmi in 既手機
佢呢部唔係AIM有A73既人

佢只係打vlog機加文青銀黑機加細size去食APSC upgrade/本身買APSC客仔
M6真係盡笠曬唔識野睇外型睇牌子班新手

得6支鏡仲傳緊停M條line

連登之前都好多人推M6俾新手
Apsc 我一定揀富士
A7c個"c"係指compact,輕便呀,賣點係入門輕便FF無反, 係target班要入門輕便又玩下vlog嘅人,如果又將手把加大,EVF同Mon又提昇,咁呢部就唔係A7c,係A74
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞