[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (60) 點睇9月A5/6系FF機系列

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
屌我都奇怪
但明明A7S3即發佈即有片

希望唔係USD$2000啦
一萬內即屌
屌你個pr啲中文
答案係7C同7S3
連登 → Sony HK → SAR → 連登
呀媽我出名喇
無追開
本身有a73,如果無特別需要係咪唔洗買a7c
(我本身以為係a74, 有upgrade 野)
好期待A7iv 希望15號真係有
反而A7C就冇乜興趣 Lumix S5出到咁好
仲出個A7C貴過A7iii 出黎比人笑
得香港facebook 出錯話有兩個消息ja ma
sony 台灣果d 都無出到

我諗有a74機會唔大
可能下年
全新概念應該都係new line架喇
等下次啦

未到發表果日都未知邊個炒車
學apple玩one more thing咁癲?
最好大細機
2000美和1400美
咁就啱晒
你就想
係2000美同2400美
新手~
用緊m5a 機仔
呢排去下遠膠影下相
發覺部iphone 影得仲好
我有個問題,
我用iphone 影人同景都可以影得到個人同埋個天既details
但用部sony 影, 靜係對焦左個人, 個天白撚晒
想問可以點set
真係超級身手
iphone自動幫你hdr
相機要你自己較
唔怪得
我用全AUTO, 原來AUTO 無HDR
BATIS 25
24GM
係咪24GM平均都比BATIS好,超級唔鍾意SONY鏡身設計
好似話只係2隻唔同色

A7IV冇啦
鏡身24gm幾好睇
同埋Batis系列鏡身容易花,對焦環又易積塵
我前果排直頭買life+guard貼晒枝Batis 25算
24gm 好鏡
又平
我支B25用左幾年,鏡身0花,果時新買返來,個hood未出屋企門口已花左
24GM除左貴d同埋大支少少之外, 銳度/散景/色散都好過Batis, 仲未計f/1.4同f/2差成級, 至於發色呢樣就睇個人喜好。
Batis 25依家入二手都算抵玩, 但如果要買全新既話我諗多數人都會加多少少直接24GM
Btw 我係調返轉, 超級唔鍾意Batis既鏡身設計
100係指micro個支?
SEL100F28GM
有STF,令散景Blur得柔和
例如細葉支節草叢做前後景的話,135GM開大光圈F1.8都唔夠100GM個F5.6柔

Marco係SEL90M28G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞