[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (60) 點睇9月A5/6系FF機系列

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇咩清楚呀,官方都無公佈,你講條撚呀
個頭話我唔好攞個rumor黎屌sony,原來自己又係攞個rumour黎屌sony,我屌你老母呀
前dial 咪搬左係紅圈到,屌你老母,你盲ga
屌你老母,我係講手把位嗰撥輪,你老母臭閪
呢個點睇都唔係前啦下話...
佢原來唔知盲閪仲係弱智閪,前後都未識分
你盲ga, 前dial 咪搬左係紅圈到囉。
不過後dial冇左咋嘛 笑撚死我
個機身入門到 個grip淺到
兩個背碌 冇joystick 頂冇c1 c2 單卡
然後A73嘅spec 加返反mon

賣貴過73 睇嚟 Sony 食撚咗屎 你唔講以為佢同RP同一定位

啲舊野炒埋一碟當新機賣 P記枝鏡都20mm起跳
其實以a7c個規格現在傳出規格
同A73同價或者貴少少算好正常
有不如A73地方,亦有好於a73地方
而且講到底A73係市場上應該係最高性價
冇咩好比
Rp個cmos咩級數?
Rp有ibis?
Rp有a7s3同級對焦力?

咪玩啦
擺撚咗後面仲叫前撥輪?你前後唔撚識分㗎
RP咩年代出
A73咩年代出
A73而家咩價
S5差AF 其他好過佢又咩價
Z5差cmos 同mon 其他野好過佢又咩價

佢成部野除咗mon同af係嬴A73之外 冇野好過A73 甚至好多方面連同年入門機都比唔上

你同我講佢開得高過A73原價?你玩鳩我呀?
或者咁講R6好撚過7C幾多 但係又咩價

如果你同我講呢兩部淨係差5k 我真係唔撚信
原來rp好耐歷史?
佢個Cmos就真係幾耐歷史就真

全方位比唔上A73?咁買a73真係得
A7s3同級對焦唔知點計數好
部機咁出唔係問題 但都唔撚係呢個價呀?
2100歐羅 18000 19000港紙 當香港平啲都17000

A73畀個反mon同af進步少少 然後cut咁多野 換個入門到不能再入門嘅body

我真係接受唔撚到呢個價 好撚失望
嘩屌你仲z5只有cmos差咁爆都講得出。。。
真係冇野好講。。。
屌你 呢部野賣萬7都受得 屎都食得
那就不過是這機不適合你
入門機身?多按鈕vs體積的取捨罷了
而且官方價一直係咁個價
因為啲相可信性極之高,仲有埋實體機流出係一致咁款,所以至少有99%可信性,但價錢就傳聞就成日變,一時1000蚊美金,而家又2000蚊美金,之前A7SIII夠傳到歐羅定價幾乎相當於三萬幾接近四萬港幣添,結果官方公佈香港賣$二萬六仟幾,因為價錢傳聞咁飄忽唔可以99%信,明未呀柒頭皮我屌你老母!
24.2 million pixel back-illuminated CMOS, ISO100-51200 (extension: 50-204800)
in-body camera shake correction that realizes a maximum of 5.0 steps of correction effect
maximum of about 10 frames / sec.
3.0-inch touch panel type vari-angle liquid crystal
NP-FZ100 battery
size 124×71.1×59.7mm, weight 509g
香港好難用到135,
但135靚好多,同AF快好多
加joystick,轉輪,兩粒功能掣,加大個grip絕對唔會令到個size大幾多

但係唔加就注定係入門機身 呢樣野冇得講 唔好同我講加兩粒掣就會變返A73 size

就係每次每次 呢啲可以做好嘅位 係都要偷工減料 慳成本 但係同時又要賺到盡一盡

作為用戶 我絕對唔接受 亦唔希望廠商當成必然 否則只會變成兩年前嘅canon
畀人屌鳩咗咁多年個機身好撚柒

一代一代吱牙膏咁改 屌你老母而家又還原基本步 整多個柒機身出嚟

仲要啲spec係冇進步咁濟 咪同我講佢咁出好撚合理 好撚憎啲廠咁明顯地偷工減料 咁嘅食相真係好肉酸
官方一日未宣佈都係聽住先

呢句係你講既,然後又搬龍門話可信高就可以屌,繼續搬龍門啦屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞