[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (60) 點睇9月A5/6系FF機系列

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
A7iii跌價
咁貴,佢俾到20張連拍俾我嗎
2000唔係仲貴過A7III原價?
2手都可以上行整
只係會收你$350檢查費
要整機就要俾人工同零件費,不過$350檢查費會扣返俾你
Sony今年先嚟唧牙膏真係輸哂wor

今年出呢部有有反mon + 細部咗 downgrade嘅A73 仲要賣咁貴

睇嚟A74一係有排都唔出 一係就好似R6咁貼近20k了
新手問🙏🏿以前用開富士xt2,呢排賣晒家檔想轉fullframe,而家諗緊一開始入R4定R3好,去試過R3,個handclap 位令我幾卻步,不過而家入價錢又好似好抵,但係自己又接受唔到個skin tone 。 R4唯一個考慮係記憶卡大食既問題🙌🏿想問下大家意見,我影landscaped 同 掃街多
新機終於有名,叫A7c

New lens line will be announced too: The compact lenses will have the code “V”

而我比較關注這個緊湊型V系列鏡頭
如果能在A7c正式發佈時再發佈個三四支。。。
最低期望值也要更新一下Kit
A7c反而唔使點睇,咁嘅價錢買a73好過
或者sony發神經將4k60和20連拍放入去呢

新鏡?
A7C? WFC
New lens line: compact lenses!?
可能個價唔準既 之前a7s3都吹到要$4000歐
要求唔高
出支輕身既2470先
2470za

話說R4 個DR 真係好掂...
我將圖一推盡變圖二...
睇完意見我諗起碼都a72,加kit都係五千左右
如果無預算問題嘅最理想係a73+24105
但係呢幾年我真係少咗好多影相,暫時唔諗住投資太多
我係因為近排應承幫人影少少相,唔洗好專業,但都唔係用一部GR應付到嘅嘢
我屋企又得返部操到殘晒嘅omd em5,
所以諗住平平哋換部機,之後可能都係旅行先帶出去,所以唔諗住洗太多
Sony睇到r6賣成20000都有人搶
立即更改對策
A5加強影片,改個震撼既名a7c
都仲係賣16000
然後a74賣20000,得咗
想請問一下B+W UV Pro LED Fungus Control
實用性大唔大?
每個月都會照一次,有用防潮箱
so far幾支鏡用咗兩年都無霉
我有用防潮箱,但問緊買唔買嚟照
屌 會唔會Sony想將A7R同A7S都分開出一條入門line去取代A7

今次呢部a7c點睇都係video機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞