公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
廢時比連登仔笑
我身邊太多例子
呢個係比較極端
普通啲嘅可能一年真係去四五次日韓泰
住嘅食嘅坐嘅都係貴嘢咁
係新既居屋起得似公屋
不過其實居同公咪都係政府資助
Btw點解咁多連登仔覺得買私樓一定係供
大把公屋撚環遊世界
有頭髮邊個想做癩痢
公屋有d地段勁方便 近商場 近mtr 仲有埋巴士站
夠大把私樓撚50歲退休,一年旅行日數多過喺香港
其實你講依啲只係好基本既野
有冇例子
住公屋就有另外一個問題
就係你隔離屋如果係D麻煩友VIP你會好難受
但私樓就少好多呢D機會
因為買得起私樓既人多數都會有D文化

利申:住公屋,隔離屋對仔女有D問題,個老豆日日係門口咬煙吹埋D二手煙同埋日日都要聽住佢同對仔女說教
元洲邨?
上面有人話唔係大部分人做到呀嘛
住公屋帶條女番屋企都女都乾晒
條友好膚淺
或者佢真係離地撚啦
黃大仙 樂富 牛頭角下邨 好多
因為正正常常排到死都未排到
公屋雜撚到仆街
如果我有小朋友一定唔會俾佢行入公屋範圍
唔溝女同埋唔需要講出黎威嘅話 應該係
呢個問題只係中間果層 月入20-30k先會諗
如果供到隻狗咁供 有乜為?
你話住公屋係咪「大部分」或者接近半數人都可以餐餐食貴嘢 一年幾次日本住私樓就大部分/接近半數 lunch都食唔飽 電話無錢買
我又唔係幾信啊
其實都係其中一個井底d既朋友成日話「你地就慘,揹左層樓上身,又無錢想做自己想做既野,我就唔同,我就有錢可以做自己想做既野,唔洗俾層樓箍住」
我聽完真係笑左我供完層樓淨低既錢仲多過你份糧喎,我仲有自己私人空間,但你連同條仔扑野既地方都無,你覺得邊個生活好d? 不過坦白我又無同佢講我同我老公搵幾多,而且我地平時好少出去食貴野又擺上fb呃like果d,可能佢覺得我地無錢洗好慳掛
即係讀band 3中學 對住band 1 同學仔講

你睇我我考band 3考第一幾易?

Band 1仔要死溫爛溫都未必考第一

Band3就唔同喇,輕鬆考第一
好似好多都掉m巾落樓下...
自膠左 sor
當私樓一年升值幾十萬既時候 公屋撚:每個月租金+車位幾k搞掂 好爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞