公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
大種乞衣
Chanel袋咁貴咩?唔係2萬左右?
正常擺到電話銀包紙巾唇膏個啲起碼30k up啦
有萬幾蚊既款既 不過靜係擺到個卡片套咋
公屋唔係人人有資格住。
仲有冇得揀單位,只能被派單位。
派到正或average單位就正
派到極低層或舊屋就一世係咁先。
石硤尾?元州?幸福?油麗?
私樓仲多小強
除非係千禧私樓+10樓以上
私樓都係睇咩私樓

唐樓又係私樓
戰前大宅又係私樓
深水埗又係私樓
美孚新村又係私樓
太古城又係私樓
地利根德閣又係私樓
凱旋門又係私樓
君臨天下又係私樓
禮頓山又係私樓
劏房貴過私樓租金,完
劏房係香港人住
公屋係新移民住或80前香港人住

你係80後香港人就要私樓貴租貴樓價
咪玩
你舊公屋(大坑東邨)就一定垃圾
你新那些
Say 長沙灣地鐵站上蓋那堆,直情屌打私樓

私樓去地鐵站都要冧雨,班公屋撚可以落暴雨唔戴傘都得
係呀 但申請到先得架
就講大堂公屋同私樓已經無得比
仲有公屋好多癡線佬癡線婆住,唔好彩同依D人做鄰居就真係慘
質素要打贏新公屋(2010後落成那批),只有新私樓(2000後落成那批)先做到。
私樓質素要打贏新公屋(2010後落成那批),只有新私樓(2000後落成那批)先做到。

質素大概係咁

2010後公屋==2000後私樓
2000後公屋==1990後私樓
1990後公屋==1980後私樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞