公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
因為申請唔到lo
早年不斷升值,管理費貴既問題 ,都是9但
但近年新年,溢價高,仲要近5蚊一呎管理費
真係
比支那閪搶晒姐
申請到有邊個唔想住 幾百蚊~幾千蚊 租…有咩事打房署解決

可惜香港係地產商同政府玩晒
呢啲咪大種囉!
入面裝修又好

公屋唔可以裝修咩?
可惜你以上講果堆都唔中
唔好ff到住公屋就三餐不繼
AA幾on9先會向公屋住戶埋手而唔係水班私樓業主😅
加埋都未夠人地廁所嗰幾格階磚
呃公屋,冇乜大6人,香港人,唔呃,都係靠你哋日屌夜屌,嘅政府!先有好飯食!
最多叫識飲識食
冇立稅人補貼,佢買閪咩!仔都養唔肥,有9錢買機,你都冇得上去玩啦!自租置其屋,咪底囉!幾多人唔捨得買!
搵幾萬蚊既打工仔邊個唔想抽公屋
住10年8年儲幾百萬上車就最理想啦
但係你根本冇資格抽
一係出去幫人供樓 一係死慳死抵免免強強買間納米樓黎等機會樓換樓

公屋輸在住客質素 衛生環境 保安
啲死廢老中意隨地吐痰 聚賭 隨地抌垃圾
如果你接受到真係幾好住既
住公屋
生活黎講其實唔算好,但唔係差
條邨得5棟樓係公屋,其他都係私樓仲有d係豪宅所以果區d人既質素唔太差,隔離又冇癡線佬,係有一兩個仆街亂dump垃圾
街市食店商場圖書館運動場行一兩條街就到,交通行五分鐘唔洗就到地鐵站,行一條街d巴士去到全香港,但完全唔嘈因為兩面都係對住寫字樓同公園
一家四口排左5-6年係先排到,排到果日我老豆仲開心過中六合彩因為係新樓而且算係公屋王,即刻用廿幾三十萬裝修全部用靚嘢
我老豆樓下個fd大陸有兩層樓,日日唔返工un un腳炒股都幾爽
我第日唔結婚生仔都應該諗住癡老豆住成世
老咗日日去區議員辦事處,扲飯食!
奧運?
咪係 唔知以為第3世界貧民窟咁
講到住公屋就無錢食野 住私樓一定高人一等咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞