公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
私樓。。。鐵閘?
有d有
公屋2k租 車位又平
你計富户價?
上落方便就得 人要有社交
不過私樓住得好會唔想落街

有兩個雪櫃 得閒撚狗打機睇片跑下機
出街買完嘢又坐車返屋企唔想鳩行
但住紅磡屋苑嗰陣完全唔想留係家 因為方便出街而且附近環境差
住老牌屋苑大堂都輸之前個屋苑
無咁多保安無勁冷氣 無幾道門 無噴水池
無club house

但舒服好多 空氣好又背山 一梯兩伙
唔明贏個大堂係為咩
好少少嘅屋苑啲保安都好好
一行到門口已經行出嚟到你拎嘢入𨋢 多嘅會叫人送上去
好難搵到人係瞓教

有啲落的士慢啲都會出嚟幫手
對上住嗰度私樓下癲癲地
成日有警察接投訴去了解

我個ex住西半山 有三狗 一個月掉一次垃圾
每次都好多 俾鄰居投訴嘔心
但垃圾位係後門 工人先行 唔知佢鄰居jm9

幾年前的起心肝請工人先正常返

我想講係 世界咩人都有
有錢無錢咩background
都會有齊咁多種人
半島豪庭多到懷疑人生

廁所氣槽都有
新界有唔少私樓花園門口有鐵閘
免費垃圾袋 公屋都有幫你收貨都得 講聲就得 但冇主動開門襟lift
其實男仔住邊都okay 過到你條女果關就得
通常都係潛在殺人犯
不用分那麼細 大家都係住喺垃圾地方 人口密度高
就算公屋仔向上流買到私樓都只係同成堆人迫喺一橦插針式嘅大廈 會唔會好住咗?實會 但幾百萬買一個單位 係一個笑話
窮 唔係因為冇上進心 係因為香港社會俾唔到機會你
窮 冇人有得選擇 係呀公屋係有富戶 揸林寶 但邊條公屋仔會拎嚟打飛機?揸林寶個個又唔係佢
咁樣講滿唔滿足到樓主虛榮心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞