公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
全中,我都覺得佢地好短視...坦白我要移民都可以賣樓,仲會升值...唔覺得會箍死我d乜野...
去尖沙嘴名鑄停車場睇下先啦
講撚到住私樓買唔起車on99
緊係唔係講個個人都係啦
住私樓我都識唔少好撚有錢既人
只係講返啲每個月都係啱啱好夠洗 供完樓就無錢既人姐
供完樓就無錢根本過唔到壓測
一開始既前設已經錯左
揾細價私樓最窮嗰班同個別公屋富戶做比較,精神勝利
見到上面啲留言得啖笑
住私樓=冇多餘錢去旅行食fine dining
住公屋=豪洗
住公屋可以有幾豪我一眼睇曬
以前啲舊同學一半住公屋
屋企成家人老豆老母戶口得個幾十萬 點豪法?你買隻Hermes 袋比條女?未見過身邊住公屋既朋友買得起隻Hermes比條女 全部送撚埋啲千令蚊貨色垃圾袋垃圾鍊
車?買部Benz c63都唔撚夠
食呀?佢地咪餐餐屋企煮 ,fine dining幾千蚊一餐飯嫌貴就真 佢地真係未食過 亦唔會去呢啲高級餐廳食飯
我睇唔出公屋住戶有幾豪洗
本身冇就冇 係有錢就自然大洗得起
睇完連登仔打飛機就算啦 出到街咁講比人當笑話
實用面積五百多少少,兩房一廳,兩個露臺,係主人房就好大,我張床queen size都做到三邊落床,擺到梳妝枱、衣櫃,床頭地櫃,細房就普通單人房咁,個廳同廁所廚房都正正常常咁唔算大唔太細
無結婚自己一個又唔會有親朋戚友
聚會,真係唔知比咁多錢做樓奴做咩
不過公屋唔到你想住邊區
樓上條撚樣係咁講咩吹水
佢根本就唔撚識
月入過兩萬都申請唔到公屋啦
根本就係焗人買樓
買撚完仲要供
供緊撚有錢儲起咩
根本由儲首期開始就係非人生活
連登仔最鍾意攞 業主供樓供到死呢個point黎駁人
自己又唔撚死去地產鋪新樓售樓處到睇下日日幾多人買樓當買餸 講到香港好似冇有錢人咁 全部窮撚到好似非洲第三世界人民咁 冇見識就冇見識啦
得閒又講下公屋停車場有咩靚車
歐洲車當靚車 咩款幾多年份都唔睇下就話靚車 真係好低能
你又唔去新盤私樓停車場睇下有咩靚車?全部新款貴撚過你地啲公屋仔爛車
睇完個post之後表示我想努力賺錢住私樓
咪實際話左俾你知化妝唔到盤數囉lcci外行人
你話買黃金擺床頭咁咪姐係穩暪囉
犯法既野討論黎托柒咩
你唔好話住公屋之後走粉 賺仲多呀
好撚吸引喎

滿意未
你覺得借車仔呢啲值每月一萬蚊以上嘅話就係冇野好講
私樓最無可替代嘅優點就只有同一屋苑嘅住客質素相對黎講高質啲,畢竟相對高收入嘅人,學歷呀,本人嘅質素呢啲都相對黎講高啲嘅機會較大
不過當然,公屋也好,私樓也罷,都有機會遇到癲佬傻婆嘅
2千個都唔富?
人窮志短
住 出入 西地方自然對生活無咩追求
識埋朋友都易誤入歧途
你幾時見屋苑 有 童黨 聚賭廢老

想裝修好d又唔捨得
好多公屋戶住到好寒酸
係呢d環境成長 人自我肯定都有問題

租金便都拎出來j 真係有撚病
去過fd個到中產私樓停車場(最平個單位都接近8位數字)
牛馬 Tesla bba全齊 好多仲要係新款
個fd揸緊部80萬Benz 只係普通野

Btw 公屋停車場d車未必全部係公屋住户
識幾個人同我一樣樓下無位搵fd幫手租公屋場泊
樓豬應該講緊 買補地價既公屋 同私樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞