公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
生活係咩嘅環境就會有咩嘅價值觀
大把有錢人住私樓去旅行多過你班住公屋架啦 係你窮姐目光唔好咁短淺 根本就係冇錢先會揀住公屋
算啦 班友想吹捧間公屋有幾好 令自己心理上舒服d
真是含完公屋又奶公屋
No 我地公屋仔唔洗存錢供樓 個個有成皮野洗都咪話唔爽
其實公屋撚同私樓撚唔使互片既
有好多私樓撚都係一樣公屋出身
唔通嗰啲又會笑返以前自己有錢比tips咩
買左就樓就會明
我睇你好 你睇我好
更加唔需要睇大家唔順眼
因為大家都係呢個咁濕鳩房屋政策既受害者
公屋又要有入息審查 又要輪幾年 又細
間屋仲要唔係自己 邊撚到一樣呀
買隻LV比條女都唔夠⋯
上面先有個話買黃金擺床底
令自己心理上好過d 實情佢地都係怕比人笑 先會係咁吹捧
如果我住到公屋,洗租樓?
咁樣同一個起步點,同一行業同能力,排公屋做part time,私樓做長工,當你六年上到樓,六年後邊個職業快啲,邊個搵多啲呀
我月入1xk 笑你地班傻仔供納米樓 供完都冇錢洗
我就個個月提升生活質素
因為好多人連公屋都無得住
私樓仔覺得公屋一定做乜都平。
大把人公屋仔都會走去食貴嘢,買貴嘢啦。
選擇性問題
公屋仔真係好肉酸想心理平衡就死都吹捧有幾好 實情係你有錢既話撚會住咁細又唔係你既公屋咩 同班痴線佬住 房都唔多幾間 會所都冇個 開門仲要自己開
真心 覺得冇咩所謂 我呢邊公屋啲人正正常常 鄰居仲要幾好人 其實睇你好唔好彩 搵緊fg20k 儲緊首期
提你老母咩 我千尺私樓供撚完 年年去旅行 慢慢住你間豆鼓咁細既公屋同班痴線佬慢慢玩啦
地產狗又開post水班傻仔買樓?
巴打曲到圓呀搵得1XK學人笑供完樓重有2xK剩嘅供供
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞