公屋真係咁好,點解要買樓同租樓

989 回覆
566 Like 90 Dislike
幾百至幾千都有
視乎個單位
申請唔到嘛
利申 一層居屋 一層私樓
咬甩耳仔果個藍絲住太古城
到你有十幾萬就唔想住3-400尺
如果咪又係供到傻
上面已經答左 你開公司唔一定要有物業,但係你轉移左一千萬資產落去,你公司既 net asset/ shareholders equity 已經多左一千萬,我當你公屋借一千萬 loan 負債係就係多左 1000萬,但 cash 咪一樣多左一千萬
好啦,我當你將個一千萬派晒俾股東,咁咪姐係你自己既資產

仲係到講侵侵破產,侵侵公司破產啲資產咪去返佢名下
點撚野避呀,你話直接俾個仔女仲好啲
開公司咼柒少陣啦 lcci
舊式公屋?
見你好似話好等錢駛喎
搵得個3x K又要學人供樓同買車
保安真

條女住地鐵上蓋私樓,真係唔駛驚夜返屋企。。

前排又色魔又南亞仔搶電話都係屋村
想知幾多尺
話之你屋入面裝修到六星級酒店咁
一出黎見到咁真係........
我覺得公屋好d

可以多d錢用, 自問自已無錢可以買私樓

係香港幾億可能都係2000尺,外國幾億可以整個幾萬尺城堡, 一諗到香港人用幾百粒買3-400尺我就覺得好反智, 人地係國家名流地區先依個價, 香港who fuck care, 社設,交通, 飲食,玩樂 都唔及人地一半 算9數吧啦, 住下公屋 儲下錢 去多幾次旅行好過
如果想避資產審查
係咪外國/大陸開户先得?
仲有咩方法?
公屋都有免費垃圾袋 有時仲有清潔用品送
住公屋但俾幾個朋友都話過羨慕 因為配套太好 從來無因為公屋妹而自卑 想成世住係度

睇下邊類型公屋?

太舊果d......又多廢老......夜晚又有鬼有賊咁 又真係難頂
新d...又好彩鄰居正常 (有無呢d case),計埋錢 慳到可能可以早d 移民退休?
私樓都會呀
大家買斷左個單位佢發癲你仲煩
此post已完
因為排唔到公屋咪要做租租同買樓囉
份濕尻人工高不成低不就
2萬𡃁蚊
樓又買唔起
公屋又無我份
因為好多人唔夠資格
咁大段野已經講左俾你聽點解開公司係避唔到資產 因為只係左手交右手,除非你一開始就唔申報你有公司,咁同你唔申報有資產無分別,攪咁多不如直接俾資產俾非住戶親人,係你自己話可以開公司避
估唔到寫到咁lcci仔 都睇唔明
柒左姐,唔使改名咼
exactly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞