[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
想買塊pancake lens
大家推14/2.5 定20/1.7
利申陳年ep2對焦慢無所謂

20 1.7
e-m1 mk2係咪就出但好貴
e-m5用家有D換想新機

萬六蚊買佢真係落唔到手

真係好貴
想問下如果放返部em5出去可以放到幾錢
EPL6 + 12-40 f2.8

咁撘係咪好柒?
EM5
早幾日入左支 8mm 魚

O記支餅?

8mm f1.8 PRO
M43 嘅窮人三寶
20.7 25.7 45.8

當14/2.5死架?

三寶呀嘛 我都有枝14 2.5用嚟插Ecu1
不過之後買左15 1.7呢枝就無再用過
28mm唔係幾夠wide不過咁嘅質素收貨

應該係14/20/45
報到

Em1
Btw我支12-40發左霉 宜家除左唔用時放防潮箱 重有無咩可以減少啲霉菌?

試下問o記清霉幾錢啦,如果收幾舊水都好過放響度啦
Em5 M1

其實部機好少用,而近排拎返黎用之後發覺快門1/2000以上就有機會影出黎既相黑晒

上網Serch都有人有呢個情況,唔知有無巴打都試過

EM1個firmware唔好update住
好似有問題

20 1.7

thz 巴打
Em5 M1

其實部機好少用,而近排拎返黎用之後發覺快門1/2000以上就有機會影出黎既相黑晒

試過

em1個update好似有bug,唔好升住
諗緊入唔入12-40好 整壞左支kit 同埋定焦有無平平地介紹下 支45 .8 唔夠wide
諗緊入唔入12-40好 整壞左支kit 同埋定焦有無平平地介紹下 支45 .8 唔夠wide

利申用緊em10 mark1古董
留名
Em5 M1

試過

巴打最後拎左去整?我果部過左保
未睇過整既話要幾錢
Em5 M1

試過

巴打最後拎左去整?我果部過左保
未睇過整既話要幾錢

我係買二手中伏,地鐵站邊試到咁快快門,屌佢老味
之後當壞機放左

用咩body先?
冇ibis唔好用1240

Em10 m1

收枝二手25 1.4玩下

20 1.7

thz 巴打

二手好抵 不過一代個款都幾肉酸下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞