[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
http://www.price.com.hk/product.php?p=142161&hw=h

巴打, 想請教, 見到一站式生活電器話有行貨賣, 4千幾蚊, 其實佢係水貨定行貨?

我覺得p記鏡可以買水貨

Btw 我去過佢間嘢買 喺信和轉角一間鋪仔 完全唔似賣相機
如果係拆kit你當佢係水貨好啦 因為都係被張影印單你 佢執左你唔會搵得返佢
如果平得黎 原盒有保養書而又係行貨都買得過
ep5偷偷留名
Em10
餅鏡
45 1.8
40 150
Samyang 12 2
部機買左2年 黎緊去歐洲先拎返岀黎玩
想問下仲洗唔洗入多支12 40
http://www.price.com.hk/product.php?p=142161&hw=h

巴打, 想請教, 見到一站式生活電器話有行貨賣, 4千幾蚊, 其實佢係水貨定行貨?

我覺得p記鏡可以買水貨

Btw 我去過佢間嘢買 喺信和轉角一間鋪仔 完全唔似賣相機
如果係拆kit你當佢係水貨好啦 因為都係被張影印單你 佢執左你唔會搵得返佢
如果平得黎 原盒有保養書而又係行貨都買得過

唔該晒巴打!明白晒!
買水貨邊度好?
如果我去日本旅行,係個邊買會平啲嗎?日本買返黎保養又點計?

唔係好識但你可以上yodobashi 睇下賣幾錢
我知om有啲產品好似係有國際保養卡 可以香港整 (唔肯定)
件貨一樣 水貨好似只係無左張卡
你地去旅行會唔會帶40-150 f2.8 pro
Em10
餅鏡
45 1.8
40 150
Samyang 12 2
部機買左2年 黎緊去歐洲先拎返岀黎玩
想問下仲洗唔洗入多支12 40

其實唔使,不過一支1240好過帶餅鏡+45.8,+12.2
呢個時候入部二手em10 加 14-42 會唔會好on9
見大家都唔係好信 om qc
有無咩m43 or evil機好推介
利申第一部相機
利申第一部相機

Em10ii 入門首選
有冇人玩過PANA塊3D餅
有冇相睇下
利申第一部相機

你筆值幾多
利申第一部相機

Em10ii 入門首選

同問 應唔應該跟kit鏡買?
主要去旅行用
利申第一部相機

你筆值幾多

所以我想買二手算
雖則話無錢就唔好買
利申第一部相機

你筆值幾多

所以我想買二手算
雖則話無錢就唔好買

三千真係小左d
利申第一部相機

Em10ii 入門首選

同問 應唔應該跟kit鏡買?
主要去旅行用

如果有budget 直上1240
如果想經濟D Kit lens+25mmf1.8
利申第一部相機

你筆值幾多

所以我想買二手算
雖則話無錢就唔好買

二手Gm5/gf7 kit set搭支定焦
推post
GX7
20.7
45.7
諗緊入唔入1232
GX7
20.7
45.7
諗緊入唔入1232

自膠,係1235…
中一枝25/0.95幾正
Form 1仔
啱啱去完日本發現pana 25mm 1.4真係幾好
用緊ep5 影出黎都有奶味 影人同景都ok
好似幾適合懶得換鏡又冇乜budget買變焦鏡既巴打

黎緊會去東南亞國家 諗住帶
14-150iI
17.8
25.4
45.8

其實仲有14 2.5同埋20 1.7

可能帶埋14 2.5夜晚用 反亞輕到帶左都唔覺
希望到時唔會懶到用iphone影算啦
啱啱去完日本發現pana 25mm 1.4真係幾好
用緊ep5 影出黎都有奶味 影人同景都ok
好似幾適合懶得換鏡又冇乜budget買變焦鏡既巴打

而家2手價好抵玩 不過枝鏡好膠feel同埋個hood無得反裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞