[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike

我有啦呢枝 諗緊買埋1240會唔會好傻仔因為我仲有4枝定焦

講真,有拍片需要你可以買,如果齋影相你差唔多整架生

14 150日頭先岩用呢可惜

夜晚比較小影遠嘢,換支大光圈定焦唔係仲好咩
Em10
買 12-50 or
14-150 II 好

14-150II啦,旅行一流
大家點睇枝14-150ii? 天涯鏡來講合格嗎

你個身都幾痕喎

呢支kit...都唔知有冇用過十次

講真,有拍片需要你可以買,如果齋影相你差唔多整架生

14 150日頭先岩用呢可惜

夜晚比較小影遠嘢,換支大光圈定焦唔係仲好咩

都係嘅 不過見個個讚到枝鏡天上有地下無 好想試下 反正都好易放返出去 要儲下彈藥先

你個身都幾痕喎

我帶過佢去行山感覺幾好

其實14/2.5都幾好呀 細細枝拎埋都唔覺重 28mm可以當佢ricoh gr用 點解好似無人用咁嘅

其實14/2.5都幾好呀 細細枝拎埋都唔覺重 28mm可以當佢ricoh gr用 點解好似無人用咁嘅

14/2.5 係好丫, 不過夜晚室內唔夠用
我都係因為咁先入支 15/1.7
o記14-42mm升12-50會唔會冇咩升級, 原本上升12 40pro,epl3, 定焦不考慮因為有部C記會用50mm1.8
EM5
同埋用左 咁耐 epl3 M p mode, 有時都係唔識點樣set, 有冇貼士 其實係咪理論上只有識用相機平定貴嘅相機都可以影到靚相

你個身都幾痕喎

我帶過佢去行山感覺幾好

唔夠wide 不過 不失為一支好kit 不過都係長插100300 多 打月
部EPL7 壞左
想買部GX85/G85
有冇推介去邊到買
應該買水貨
o記14-42mm升12-50會唔會冇咩升級, 原本上升12 40pro,epl3, 定焦不考慮因為有部C記會用50mm1.8

如果想要macro功能先好升1250,如果唔係不如考慮升部機好過!
同埋用左 咁耐 epl3 M p mode, 有時都係唔識點樣set, 有冇貼士 其實係咪理論上只有識用相機平定貴嘅相機都可以影到靚相

你所謂唔識即係點?你有冇用A,S mode?

同問
12-50
14-150 II 好?

如果升14-150就ok, 旅行會方便好多12-50真係唔見議,遲d可以考慮買多支大光圈定焦就可以cover埋低光問題!
新手問咩叫 奶

leica, panasonic有幾支leica認證嘅鏡

同問
12-50
14-150 II 好?

如果升14-150就ok, 旅行會方便好多12-50真係唔見議,遲d可以考慮買多支大光圈定焦就可以cover埋低光問題!

買支定焦12 大光圈
有部epl2 kit 當DC用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞