[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
用緊EM10
連12-40
間中用吓f1.8 25mm
旅行行山先用 14-150

巴打旅行唔帶12-40

自從用左1240之後 已經少左換鏡 旅行更加實用

我就係怕我入1240會唔用其他鏡

去旅行帶哂兩枝又好似有啲無謂

旅行一支1240夠啦 最多帶多支定焦
支panasonic 14 2.5 2手幾多錢
自從om出左12 2.0就冇用過

利申:仲用緊ep2
支panasonic 14 2.5 2手幾多錢
自從om出左12 2.0就冇用過

利申:仲用緊ep2

我買果支600
人開我又開返個先 希望巴絲打跳船黎呢邊嘅速度就好似m43用家跳去APSC/FF咁快啦

EM5 II

想問下
好耐無接觸影相 宜家仲有部M43機係到
同APSC/FF 有咩分別???
Epl7
12-40新嘅水貨4200左右咋 但olympus買水貨好似...
用緊EM10
連12-40

巴打旅行唔帶12-40

嗰次去長崎帶左 12.40, 14.150
始終要影 tele 景

低光14.150 就好擇洗

我黎緊都去九州 有無去軍艦島
12-40新嘅水貨4200左右咋 但olympus買水貨好似...

入啦 o記qc好差咩 水同行有咩分別?
EPL7
7-14
12-32 (買咗7-14後冇用過)
14-42 (廢kit lens)
20mm
45mm 1.8
75-300 II
VF4
flash

入12-35囉,又平d

岩岩入m43果陣d人教路 o記買行p記買水

P記d野拎上手都紥實d咁

O記變焦我都唔係好敢入水 om野感覺好似成日壞 全部made in China 咁濟 pana 好多都mij

入12-35囉,又平d

岩岩入m43果陣d人教路 o記買行p記買水

P記d野拎上手都紥實d咁

p記買水 O記買行 金石良言
岩岩行星際1240 3780 小花 好似仲有3個月保 定加多幾舊買新水
想放左枝1450 換返枝1240

而家諗起都覺得戇鳩左
用緊EM10
連12-40

巴打旅行唔帶12-40

嗰次去長崎帶左 12.40, 14.150
始終要影 tele 景

低光14.150 就好擇洗

咁得om支2.8長炮啱你心水

講真leica pana 同 o 記 出D長炮,已經冇左m43 輕便個原意

支75-300mm 好好用
支100-400=200-800 equiv ,其實算好輕便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞