[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
EP5用家
想買支標變焦鏡
原本想買支12-40pro
但好似都係太大支
依家諗緊定係買電餅好d呢
電餅黎講O記同P記邊支好d??
但電餅既光圈得3.5
Pro有2.8
母親的抉擇
水GX85 3850 行5000
水G85 5800 行6700
好想要反Mon,但 差咁多係唔係買水GX85算

俾我買gx8水貨

結果今日去到間水貨舖頭(唔開名)問價G85
連14-140 7200,問如果唔連鏡要幾多,佢睇完價目表减返變4900,好明顯quote 錯價
即刻買左

超好用
EP5用家
想買支標變焦鏡
但好似都係太大支
但電餅既光圈得3.5
Pro有2.8

m43當然用餅鏡20mm 1.7 17mm 1.8 15mm 1.7......
或者12-32, dcfever二手區拆鏡賣900-1000
母親的抉擇

俾我買gx8水貨

連14-140 7200,問如果唔連鏡要幾多,佢睇完價目表减返變4900,好明顯quote 錯價
即刻買左

超好用

要埋支14-140 kit咪仲抵

我有哂成個range 啦
母親的抉擇

俾我買gx8水貨

即刻買左

超好用

係喎,price.com都標$5800

上官網有講

https://www.olympus.com.hk/tc/news/details.html?id=491

頭先買左一套

上官網有講

https://www.olympus.com.hk/tc/news/details.html?id=491

頭先買左一套

買咗幾$?
Em10 mk2
報到

GM5
12-32
35-100/4-5.6
9/8 fisheye
中一 25/0.95

我都係中一+gm5
用viewfinder對焦睇到盲咁滯
如果再揀我買25 奶算

點解?對焦有問題

GM5 個evf完全是垃圾
又細又偏色
如非必要其實我都唔會用
基本上都係用moon放大對焦算

頭先買左一套

買咗幾$?

$1080
EP5用家
想買支標變焦鏡
但好似都係太大支
但電餅既光圈得3.5
Pro有2.8

m43當然用餅鏡20mm 1.7 17mm 1.8 15mm 1.7......
或者12-32, dcfever二手區拆鏡賣900-1000

定焦鏡我都有
但想要支變焦
12-32質素如何?
3.5光圈會唔會唔夠做

頭先買左一套

加埋係咪好重

係咪好多相機都會掉漆 定om qc差 (部機好地地但我成日凝住佢會出事 因為有前科 )

係咪好多相機都會掉漆 定om qc差 (部機好地地但我成日凝住佢會出事 因為有前科 )

M43黎講, p系要買水, o系一定要買行

我o記係行貨呀

btw, 系你老母
有冇telegram group
有冇telegram group

無呀但巴打可以開 唔想俾人屌小圈子
同埋呢到可以幫lihkg推post

我o記係行貨呀

btw, 系你老母

P系 o系 有乜問題?

我o記係行貨呀

btw, 系你老母

P系 o系 有乜問題?

Sorry小弟get錯
以為你意思係O「系->係」要買行貨
自隊一打

唔好嬲啦巴打

頭先買左一套

加埋係咪好重

未上機唔知,應該係會重小小
枝20.7喺o記body用高iso用有橫紋 我試過又唔覺喎

對焦好鬼嘈

我o記係行貨呀

btw, 系你老母

P系 o系 有乜問題?

Sorry小弟get錯
以為你意思係O「系->係」要買行貨
自隊一打

唔好嬲啦巴打

一樣嘢要讚就係仲記得屌5p字,但都要睇清楚先屌,下次唔好啦

我部em5ii個底都甩漆

上官網有講

上左機啦,如果有重鏡頭好似1240咁應該加grip,整體手感真係提升唔小,不過$1080真係好撚貴囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞