[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
入左部EM5一代重新入坑

我代表Olympus歡迎你

幾錢?

唔係追款表示抵屌到爆

幾錢?

唔係追款表示抵屌到爆

除咗冇Hi res , wifi, flippy screen,,5 axis ibis, 其他一樣

幾錢?

唔係追款表示抵屌到爆

除咗冇Hi res , wifi, flippy screen,,5 axis ibis, 其他一樣

講真得5軸叫真係有用 但平成截

em1ii?

幾錢?好正

大jj
講真,部em1ii真係太貴,依個價得寧願買pentax k1

有冇相share 先。
得em1 and em1ii 先用得既大4/3 PDAF 鏡頭。。。。

有冇相share 先。
得em1 and em1ii 先用得既大4/3 PDAF 鏡頭。。。。

DXO 未有更新 解唔到RAW
條link 係高解像度mode 搭肥仔影既

Epl5留名
人生第一部相機係O記可以手動既dc。之後唔理身邊所有人反對入左部Epl1...

之後用住支kit鏡用到部Epl1退役。輪到入手Epl5,但買左唔夠兩個月就出部Epl6

長期插住支旺角星際二手五舊水既14 2.5,我唔識分相機/鏡頭既質素但求可以影到我想影既野,支鏡呢個價錢真係 加個adapter仲可以變魚眼

黎緊我會去影北極光,巴打們有冇教學可以教教我?

Epl5留名
人生第一部相機係O記可以手動既dc。之後唔理身邊所有人反對入左部Epl1...

之後用住支kit鏡用到部Epl1退役。輪到入手Epl5,但買左唔夠兩個月就出部Epl6

長期插住支旺角星際二手五舊水既14 2.5,我唔識分相機/鏡頭既質素但求可以影到我想影既野,支鏡呢個價錢真係 加個adapter仲可以變魚眼

黎緊我會去影北極光,巴打們有冇教學可以教教我?

你有無考慮換機?
二手EM5 1淨body 2000蚊屌得過嗎?

no, 應該搵到平過二千
諗住入 em10 mkii 水貨$3000

有冇伏?咁多人講em5, em10mkii 有咩唔好

no, 應該搵到平過二千

咁我應該去邊度搵?

我喺DCfever見到1600蚊body,可惜俾人要咗,仲有個$2000 body包埋一正兩副電。

<ins>PROS</ins>
有5軸, 拍片有用
入門價錢
適合新手入門

<ins>CONS</ins>
舊SENSOR, 1600萬像數少
冇反MON
冇4K 拍片
MIC

比我買gx85

又貴又重

PROS
有5軸, 拍片有用
入門價錢
適合新手入門

CONS
舊SENSOR, 1600萬像數少
冇反MON
冇4K 拍片
MIC

請問有無巴打用GF8?
粒電係咪好細?一粒影到幾多相?
我技術廢,所以成日鳩影
同老婆出去玩半日都影2百幾張
遲下去旅行,應該影得仲多
我怕就算買多粒電都唔夠用

應該夠

thx 巴打!
請問有無巴打用GF8?
粒電係咪好細?一粒影到幾多相?
我技術廢,所以成日鳩影
同老婆出去玩半日都影2百幾張
遲下去旅行,應該影得仲多
我怕就算買多粒電都唔夠用

買番個usb charger啦,2個鐘一定叉滿一舊電,仲要係幾十蚊同好夠輕

唔該巴打!
淘宝淘定出星際可以搵到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞