[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
MITAKON 中一光學25mm F0.95 呢支又點睇, 其實點pm

你影乜先,如果手動影人可能有d麻煩

有冇銀色?係唔係好膠?

冇銀色
係幾膠 不過我覺得可以接受嘅 尤其呢支鏡造工都幾實淨 對得住呢個價

真係好輕就真比起25 1.4, 1516中, 買邊支好呢

你想影乜先? budget?

60 macro好少人提,好優質

呢支60mm sharp到痴線

有冇銀色?係唔係好膠?

冇銀色
係幾膠 不過我覺得可以接受嘅 尤其呢支鏡造工都幾實淨 對得住呢個價

仆佢個街,舊年俾b&h cancel左我order, 如果唔係連運費HK$850

咁平

有冇銀色?係唔係好膠?

冇銀色

影cosplay ,用epl3, 睇嚟要買 1.7, 頭大身細嗰個問題, 1.4重過原本想買12 40, 本身都係諗住月練習影相用

影cosplay ,用epl3, 睇嚟要買 1.7, 頭大身細嗰個問題, 1.4重過原本想買12 40, 本身都係諗住月練習影相用

25.7係抵用嘅,不過25/1.4應該唔係好重,全新水貨好似大約要$3100

25.7係抵用嘅,不過25/1.4應該唔係好重,全新水貨好似大約要$3100

1.4 510克,12-40pro 382,

1.4 510克,12-40pro 382,

你睇錯咗啦,果支應該係大43鏡,25/1.4有支m43重200g only
利申轉Fuji 想放1240pro同25 1.4奶,有意pm

有得pm?
用緊EM5 +12-40

無諗過轉會, 因為暫時得m43多鏡同機細

希望兩大廠出粒勁censor啦!
用緊em5 i
都冇問題
有冇人玩過O記9mm 8.0 有冇相分享
諗左成半年終於入左gx85+1235

買o左行定水, 幾錢?
之前成成行貨 body 好似做緊 $6700 有 64g 卡送, 幾抵下
有冇人玩過O記9mm 8.0 有冇相分享

gx85 留名
GF8留名
諗左成半年終於入左gx85+1235

買o左行定水, 幾錢?
之前成成行貨 body 好似做緊 $6700 有 64g 卡送, 幾抵下

6700買中階機
唔知佢地點出價

Body 6700
琴日買水先3850

屌, 眼殘
成成果部係 G85
MITAKON 中一光學25mm F0.95 呢支又點睇, 其實點pm

造功麻麻地
抗耀光比較弱,始終coating呢加野落後人太多

不過係m43玩淺景深首選
報到

GM5
12-32
35-100/4-5.6
9/8 fisheye
中一 25/0.95

我都係中一+gm5
用viewfinder對焦睇到盲咁滯
如果再揀我買25 奶算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞