[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
g7 + metabone speedbooster + sigma 18-35mm f/1.8
Gx7+ 20 1.7 + 14 2.5 + 12-32
窮撚三寶
g7 + metabone speedbooster + sigma 18-35mm f/1.8

識玩 利申 同埋用24-105同50 1.8
窮撚三寶

入枝二手45.8啦
em5ii 1240Pro 40150Pro
路過留名
EM5MK2 +14150II +25.8+ Panasonic1838

識玩 利申 同埋用24-105同50 1.8

有諗過咁玩
但好似得panasonic機用到

AF 接環?
有17.8同25.4仲入20.7是否on9到爆

都幾架

窮撚三寶

入枝二手45.8啦

呢支鏡二手幾錢?
窮撚三寶

入枝二手45.8啦

呢支鏡二手幾錢?

o記支45.8二手好似$1100-$1200

Olympus 你做乜笑我

我覺得佢只係想推post

我覺得佢只係想推post

好post必須推

買啦買啦

買啦買啦

唔買啦諗諗下
想買12-40 pro (但我已經有14150ii )

買啦買啦

唔買啦諗諗下

等支12-100?
等緊GH5

買啦買啦

唔買啦諗諗下

等支12-100?

那有錢 同埋應該太重我唔會有心機拎出黎影
成日想轉會 但今日試玩左啲fuji機 外型真係j死人啦 鏡頭都好有金屬感 但比起m43有少少重

可能我唔慣啦所以我覺得佢啲操控有少少複雜

同埋就係無ibis真係唔得 至於色水喺個mon到睇我覺得同om無乜大分別

遲下有閒錢嘅話搵下平嘅二手fuji試下雙修
但另外想問我見佢地啲機都係set 3:2 但m43機好似係set 4:3

如果我用em5ii set 3:2都係雙同效果
成日想轉會 但今日試玩左啲fuji機 外型真係j死人啦 鏡頭都好有金屬感 但比起m43有少少重

可能我唔慣啦所以我覺得佢啲操控有少少複雜

同埋就係無ibis真係唔得 至於色水喺個mon到睇我覺得同om無乜大分別

遲下有閒錢嘅話搵下平嘅二手fuji試下雙修

我都係防震問題所以冇轉會,不過我都想試下fuji操控有幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞