[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike

依d鏡玩一陣就唔會玩,不如你等有錢玩支長炮玩打雀啦

除左P記45-175, 重有咩長鏡抵玩?

買咗支二手75-300II 2k到
係冇乜hokeh,不過好sharp .

長焦都冇乜bokeh?

忍唔住手買左,實在太靚仔喇.
頭先收左部gx8
買12 40好定12 35 好
頭先行完星際係到心大心細 2支差唔多價

唔睇定D? 黎緊有 12-60 F2.8-4 同埋 12-35 2代?

12-60 F.2.8-4 加15 F.1.7
12. 1.4入唔竹入得過

忍唔住手買左,實在太靚仔喇.

的確
新手
想問下em 5 mark2入唔入得過?
邊度入會平同穩陣?
諗住係百記入
唔該
新手
邊度入會平同穩陣?
諗住係百記入
唔該

主要想影人同影景
新手
邊度入會平同穩陣?
諗住係百記入
唔該

主要想影人同影景

你有無需要三防
頭先收左部gx8
買12 40好定12 35 好
頭先行完星際係到心大心細 2支差唔多價

唔睇定D? 黎緊有 12-60 F2.8-4 同埋 12-35 2代?

如果用GX8, 一定Panasonic 鏡,有dual IS,
除非價錢差好多

中一 lens turbo 加 prime 點睇 之前gh1都有玩過35mm 2.8 ais
不過好soft 同 70好少野影(景)

咪 f1.8 同 f2.8 嘅分別 姐係所謂後面蒙啲

我意思係當2支都用f2.8影?

景深冇
但散景演繹唔同

啫係1.8果支背景會曚啲?
謝謝爸打指教
新手
邊度入會平同穩陣?
諗住係百記入
唔該

主要想影人同影景

如果可以俾多小小不如上pen f,話晒都係新sensor,同埋你諗埋出乜嘢鏡好d喎!
新手
邊度入會平同穩陣?
諗住係百記入
唔該

主要想影人同影景

你有無需要三防

三防係咩黎
新手
邊度入會平同穩陣?
諗住係百記入
唔該

主要想影人同影景

如果可以俾多小小不如上pen f,話晒都係新sensor,同埋你諗埋出乜嘢鏡好d喎!

因為我去百記佢介紹我呢個,佢話連埋支鏡
一次過又方便

主要想影人同影景

一次過又方便

邊枝鏡先

一次過又方便

邊枝鏡先

咁我又冇望清楚喎,連埋就$9990

一次過又方便

邊枝鏡先

咁我又冇望清楚喎,連埋就$9990

千其唔好去百記買,你去price.com check下價啦

個價肯定平過百記

個價肯定平過百記

但我好驚買到中伏 平一半

個價肯定平過百記

同埋1240 pro kit同14-150mm有咩分別?
邊樣好d

個價肯定平過百記

但我好驚買到中伏 平一半 [/quote]

邊樣好d [/quote]

你買行貨之前去官網check 下間鋪係唔係分銷商,如果係通常都冇問題,如果驚嘅可以去cam2依d格下,應該都平過百記!

而1240 pro kit係恆定大光圈鏡頭,畫質一定好過14-150依樣天崖鏡,不過14-150比12-40輕小小同可以影遠d, 睇你想輕d遠d定畫質好d!

如果你指定要出o記可以買pen f加支1240,不過應該會超過一萬,但pen f係用新sensor,畫質一定好過em5ii.

個價肯定平過百記

邊樣好d [/quote]

你買行貨之前去官網check 下間鋪係唔係分銷商,如果係通常都冇問題,如果驚嘅可以去cam2依d格下,應該都平過百記!

而1240 pro kit係恆定大光圈鏡頭,畫質一定好過14-150依樣天崖鏡,不過14-150比12-40輕小小同可以影遠d, 睇你想輕d遠d定畫質好d!

如果你指定要出o記可以買pen f加支1240,不過應該會超過一萬,但pen f係用新sensor,畫質一定好過em5ii.[/quote]

嘩好詳細,真心唔該哂巴打
如果唔係o記有咩推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞