[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
嗚呀 12-40全嘅水貨4000頭咋

我2015年9月買都係$47xx

早買早享受嘛
好想買不過未有空閒錢

講真,依家個價真係抵屌到震
有部陳年nex5n

質數未必高光圈又唔大,重要手動對焦

好似有大光圈,不過好似得中間係sharp

同friend 影相,又手動對焦, 影完仲衰過朋友用手機影就on9啦

影完個景好圓

pentax個支25 1.4 cctv幾好玩 色水特別
雜牌個支你當佢lomo咁玩算啦

利申: 有晒呢兩支+panasonic leica 25mm 1.4
好多巴打都有25.4 同15.7
我先有25.4, 鐘意到不得了
所以入埋15.7
所以入埋15.7

以前有兩枝 但賣左15.7

而家想賣14 2.5同17.8入返枝15.7
但咁我就會變左om機加3枝p記鏡

同friend 影相,又手動對焦, 影完仲衰過朋友用手機影就on9啦

影完個景好圓

利申: 有晒呢兩支+panasonic leica 25mm 1.4

我就係睇到有枝強國嘅35mm好平

影完個景好圓

依d鏡玩一陣就唔會玩,不如你等有錢玩支長炮玩打雀啦

除左P記45-175, 重有咩長鏡抵玩?

除左P記45-175, 重有咩長鏡抵玩?

買咗支二手75-300II 2k到
係冇乜hokeh,不過好sharp .
所以入埋15.7

以前有兩枝 但賣左15.7

而家想賣14 2.5同17.8入返枝15.7
但咁我就會變左om機加3枝p記鏡

同你一樣有呢兩支想換15
請問各位巴打
星際買水貨相機有邊間推薦
有冇邊間黑店要小心

新年快樂各位
今日嘅鳩影劣作 去睇日出但人多到仆街

柬埔寨?

緬甸呀

話說帶枝14-150II真係好方便 最重要係dust-proof因為呢到沙塵大到似沙漠 以後旅行淨係帶佢同多枝定焦算

拎過枝14150 2 去殺哈拉,入晒沙扭唔郁枝鏡

新年快樂各位
今日嘅鳩影劣作 去睇日出但人多到仆街

柬埔寨?

緬甸呀

話說帶枝14-150II真係好方便 最重要係dust-proof因為呢到沙塵大到似沙漠 以後旅行淨係帶佢同多枝定焦算

其實我想問下當2支鏡係同一個焦距同光圈同快門下 個散景會唔會有分別?
當45.8 同 12-40 2.8
sorry for 1999
其實我想問下當2支鏡係同一個焦距同光圈同快門下 個散景會唔會有分別?

咪 f1.8 同 f2.8 嘅分別 姐係所謂後面蒙啲

緬甸呀

最尾點? 我8月拎去蒙古沙漠無事
留名
頭先收左部gx8
買12 40好定12 35 好
頭先行完星際係到心大心細 2支差唔多價
頭先收左部gx8

係唔係$3300果部
頭先收左部gx8

唔睇定D? 黎緊有 12-60 F2.8-4 同埋 12-35 2代?
頭先收左部gx8

係唔係$3300果部

係3100成交 賣比我個人幾好人
btw 窮學生 之前用開gh1
頭先收左部gx8

係唔係$3300果部

$3100抵屌喎
頭先收左部gx8

係唔係$3300果部

$3100抵屌喎
係,
因為出左G85hGx85,ibis 又勁咗,冇咗low pass filter resolution同20mp with low pass 差不多.
搞到GX8冇人要
頭先收左部gx8

唔睇定D? 黎緊有 12-60 F2.8-4 同埋 12-35 2代?

如果用GX8, 一定Panasonic 鏡,有dual IS,
除非價錢差好多

咪 f1.8 同 f2.8 嘅分別 姐係所謂後面蒙啲

我意思係當2支都用f2.8影?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞