[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
12-40 宜家入唔入好 定係等埋12-100開售 睇下會唔會降價
12-40 宜家入唔入好 定係等埋12-100開售 睇下會唔會降價

水貨價屌得過

水貨價屌得過

係咪姐係12-100 f4 岀都唔會跌價
報到

GM5
12-32
35-100/4-5.6
9/8 fisheye
中一 25/0.95

GM5插大鏡會唔會好怪

會,所以我最大支已經係支中一
m43原意就係要細!

水貨價屌得過

係咪姐係12-100 f4 岀都唔會跌價

真係唔知 求巴打解答

講起就sad 前排去日本影完呢兩張相之後個sensor就壞撚左 影出黎啲相有橫紋
剩低成個禮拜變左全部用iphone影

仲有一張 各位巴打up啲相黎睇下等細佬學下嘢
同埋多啲人回post先可以打低高登
em5 mark 2
em5 mark 2

都幾多人用依部喎
有gf7但屎忽痕想買多部gm1

講起就sad 前排去日本影完呢兩張相之後個sensor就壞撚左 影出黎啲相有橫紋

邊部機出事

邊部機出事

EM5 II 好彩仲有保
留名

GX7
有無巴打有em5 mk2 settings分享
GX 85 vs EM10 II
天人交戰中

有 G3 20/1.7 12-40
EM5 去完日本就收皮,仲要冇零件整
天人交戰中

gx85

咁多年之後都仲係萬年16M live MOS
天人交戰中

gx85

咁多年之後都仲係萬年16M live MOS

GX8點睇
<blockquote><blockquote><blockquote>GX 85 vs EM10 II

天人交戰中

EM5 去完日本就收皮,仲要冇零件整</blockquote>
gx85</blockquote>

咁多年之後都仲係萬年16M live MOS </blockquote>

GX8點睇

講親 GX8, d 人只會 focus
1. M43黎講佢叫大部 (但我會覺得好揸)
2. Shutter shock 問題 (就算用 auto-shutter 避到都無視, 我都明用e-shutter 係有缺憾o既...)
3. 細緻度同16MP 無AA filter 差唔多 (但其實GX8 夠光地方先發揮到粒 20MP, 低光/高ISO 少少都會抹o左 d details -- 可惜)

GX8 撚
gx85
olympus epl6 追焦好
GX7用家
而家有25.4/7-14 諗緊買返枝12-35/F2.8
有無咩意見?
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;GX 85 vs EM10 II

天人交戰中

EM5 去完日本就收皮,仲要冇零件整&lt;/blockquote&gt;
gx85&lt;/blockquote&gt;

咁多年之後都仲係萬年16M live MOS &lt;/blockquote&gt;

GX8點睇

講親 GX8, d 人只會 focus
1. M43黎講佢叫大部 (但我會覺得好揸)
2. Shutter shock 問題 (就算用 auto-shutter 避到都無視, 我都明用e-shutter 係有缺憾o既...)
3. 細緻度同16MP 無AA filter 差唔多 (但其實GX8 夠光地方先發揮到粒 20MP, 低光/高ISO 少少都會抹o左 d details -- 可惜)

GX8 撚

低光仲係m43弱點,iso noise control 幾時先會大進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞