[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
E-M10 Mark II 報到下先

順便貼一貼機身照
E-M10 Mark II 報到下先

順便貼一貼機身照

Sexy
聽人講就出17f1.2

會唔會好大枝

放心,一定會
等緊新既8-16 50-200
等緊新既8-16 50-200

8-16不如7-14,新鏡一定貴過舊
d鏡愈出愈大枝

比以前M43鏡大左D啫
唔大碌點做高規格鏡
睇下大法GM系同G系鏡頭比較下就知,高規高質肯定大碌D
兩睇啦呢D野
入黎吹下水先。

G8/G85/G80 好似太大部,但有第2代防震,水貨$4900,買埋鏡就7千至8千。

Gx8k 就細部d,包埋鏡都係5千幾,但得第一代防震。

Lx10就唔考慮了,好快唔夠玩

鏡頭方面
12-60mm f3.5-5.6 價錢就平d, 但係淺景深
同夜拍效果就弱少少。

12-35mm f2.8 價錢貴,但係光圈大,夜拍/淺景深效果就好d ,雖然焦距短左,但係都應該夠用。

主要影下小朋友,想有d淺景深效果

btw pan記相機有太多型號,撈到好亂
香港有冇em5副廠既手柄買?

20.7
拉番直張相
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

今日去Event做下幫手影相(純義務)
拎部GX8出黎影下相
比個拎住部5Dmk2歧視
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

挑戈部5DMK2入門級對焦系統

E-M10 MarkII+17 1.8+IR720,有調色後製
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

其實好多人都外型先決
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

其實好多人都外型先決

多口問句,條友係咪全武裝型單反龍友
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

其實好多人都外型先決

用5d2咁既垃圾都有資格歧視人
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

其實好多人都外型先決

係呀
全武裝
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

其實好多人都外型先決

係呀
全武裝

台灣果堆展場龍友長短火插腰間頸掛雙機加上近距環閃離閃櫈仔都齊哂哂都識咩叫禮讓同尊重
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

義工出力出器材仲要受氣,比我屌佢老母啦
E家用緊GX8
但決定儲錢買GH5

拎部GX8出黎影下相

義工出力出器材仲要受氣,比我屌佢老母啦

機身防震 4k 對焦系統都屌打5D 啦
點睇p記支12-60?

正, 不過太貴了我買咗大4/3 14-54 3.5-4.5
拍唔到video, 不過影相ok
星際有冇邊間賣o記鏡?

之前有人提過你,要爬文了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞