[細底係原罪] M43呢邊報到

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
啱啱去完日本發現pana 25mm 1.4真係幾好
用緊ep5 影出黎都有奶味 影人同景都ok
好似幾適合懶得換鏡又冇乜budget買變焦鏡既巴打

而家2手價好抵玩 不過枝鏡好膠feel同埋個hood無得反裝

真係好正, 係 要企後啲囉

而家2手價好抵玩 不過枝鏡好膠feel同埋個hood無得反裝

可以逼自己周圍行影唔同角度

想問唔用hood係咪差別係光線?

想問唔用hood係咪差別係光線?

保護鏡面算唔算

唔多覺有奶味
不過而家一手都好抵玩, 我初初出時買好貴

唔多覺有奶味
不過而家一手都好抵玩, 我初初出時買好貴

嗰陣老豆送俾我做18歲生日禮物 3500水貨
手上有14-42 xlens kit
15 f1.7
想買支變焦方便旅行用
巴打們有咩推薦?

用緊GX8
15 f1.7
想買支變焦方便旅行用
巴打們有咩推薦?

用緊GX8

12-35?
15 f1.7
想買支變焦方便旅行用
巴打們有咩推薦?

用緊GX8

12-35?

見好似就黎出leica dg 12-60mm f2.8-4
但又心思思想買住支玩黎近去旅行用
15 f1.7
想買支變焦方便旅行用
巴打們有咩推薦?

用緊GX8

12-35?

14-140天涯鏡

12-35?

14-140天涯鏡

Leica1260使唔使過萬

等睇人開箱入貨

12-35?

14-140天涯鏡

諗諗下 都係買返支12-35玩
評價唔錯咁

14-140天涯鏡

評價唔錯咁

我都想買....

買啦買啦
有冇CCTV鏡介紹
技術唔夠靠花臣野
Em5用

14-140天涯鏡

評價唔錯咁

我都想買....

買啦買啦

我都成日想買,我覺得個range 24-70係好實用,不過悶。

我都想買....

買啦買啦

我都成日想買,我覺得個range 24-70係好實用,不過悶。

我想知有無巴打有leica 支42.5
想聽下評價
前幾日拎住支15 上公廁山影

有冇CCTV鏡介紹
技術唔夠靠花臣野
Em5用

有支wisley 33舊版幾抵屌

係咪300蚊人仔左右哥支..?

買啦買啦

我想知有無巴打有leica 支42.5
想聽下評價

去日本果時入過Yodabashi 試玩,人像鏡皇唔係浪得虛名,支鏡好撚毒。

除左重量差d, 真係冇咩好挑剔 (不過買得依支都唔會太care 重量)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞