Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
有個地方唔明
如果結局真係而家咁
其實係冇可能有呢個結局架喎

有冇人明我講咩

你講緊祖父悖論

但係DARK入面係平行世界s嚟

啱啱開始睇呢套,E+睇到第2季
留定名先
因為佢有做到時光機 佢自己唔知
由細到大都係Adam陣營
佢係巴托斯個女 巴托斯跟adam嘅
出世嗰刻已經係adam嘅人
netflix德國劇DARK真係唔_得
https://lih.kg/2157814

入面有幾個睇DARK巴打 睇得好透
放棄佢地啦

睇完諗多左,好似現實咁所有野都係環環相扣,777 黑警 藍絲 佢地口中所謂既暴徒 洗左腦既學生

去到依步,依個社會每一個人都有責任
每一環 都係相扣,發展到今日唔係因為 612運動,唔係2014雨革 係每個人都冇為依個社會做過任何野 , 香港人唔值得拯救,依個世界都係

後生noah嗰張
同意

S2>S3>S1

但睇完S3翻睇S1同S2

個層次同舖排會昇華
3季入邊 我反而鐘意第一季 從一開始套劇背景同男主背景描述 再去到慢慢發現個洞同件事 令人好想追落嚟睇
我鍾意2 》1 》3
2可能開始解迷 所以加太多分,特別jonas對話果段

1既 真係重睇先加會加特別多分

睇第一集一開頭其實己經好吸引, 過去現在未來 只不過係持久既幻覺

提有既視感,母體世界 依d野,最後電視播歌夠懸疑

第一集都話悶既 應該真係冇睇開/蠢人
s1頭幾集係用來鋪件事,重睇真係趣味性大減
中意martha >s2 >s3

還我martha
最鍾意依句

世界因此而創造
都係鍾意s1個種感覺....
依家先開始睇既人,大概都知個故係講time travel先開始睇,心中都有個底。記得當初由第一季開始睇,睇個簡介真係都唔知係咩故仔黎(只估計可能個鎮有好dark既祕密),開頭睇落加埋個opening、劇中d配樂有種好詭異/迷幻既感覺,然後開始有角色話自己係未來黎,同有time machine等等,一開波都覺得係咪9up之類,之後越睇個發展就
我們是天生一對
永遠不要相信其他的事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞