Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
年老嘅Jonas已經存在所以年輕嘅Jonas自殺唔到
點解準備滅世嘅HG已經存在但兩個主角阻到佢個仔炒車?
Jonas向佢果個世界自殺唔到 係因為個世界(仲要兩個世界都有份) 已經打晒結

(鞋帶)

而HG果到得
係因為original world嘅HG世界仲係線性嘅4維空間

Jonas and Martha係為佢地打開5維空間嘅新世界

(幻想Y型咁分開)
媽呀,好亂
中年黑爾格其實做咩送本書比Claudia
反而想知點解黑格爾明明係廠長個仔
都要咁兜MAU 去做掃地/看更
比本書CLAUDIA 應該係NOAH ge計畫之一黎架
家道中落
因為佢唔係bernd 親生
兔唇男個兔唇位置成日唔同,其實係點解
Adam 在1888中年的時候,已經無得再time travel
到1910突然話佢因爲長時間time travel爛面
唔係親生+蠢
唔怪得肥Martha 額頭個疤痕都會左右調轉
其實係長時間整time travel 機,被電爛晒。
其他人又唔幫手
其他人會死

佢唔會

得佢做得到
馬果pair 都唔會啦 真係主角光環咩
bartosz 唔幫手之餘仲屌jonas 整兩年都整唔到
雖然事後諗返 的確佢地係唔會死

但果一刻知道自己唔會死嘅 得Jonas
好鍾意DARK咁重視Logic

好多劇情都好重視 果一刻嘅motivation
GOT睇到人炆就係因為D&D唔理呢啲嘢 大場面就好睇咩你老味
我自己就麻麻GOT
Season 1-4 故事嚴謹度DARK級數

Season 5-6 大故事夠好睇

Season 7-8 垃圾!!!
漢娜最後講得幾好,世界末日幾好

沒有昨天,今天,明天 什麼也沒有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞