Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
追加下d睇法

因為套劇本身設定就算同一個個體都好,唔同時期既個體之間都唔會有共享記憶呢樣野。

如果唔係adam就唔洗搞咁多嘢引導番青年約拿

假設約拿係光入面見既幼女瑪莎同身邊個瑪莎唔係同一個人既話,咁青年瑪莎係應該唔會知呢件事。

但青年瑪莎點解又會知呢件事

你地明唔明我講咩
我自己咁睇,未來影響過去 過去影響未來

佢地發光係第一次,佢地果下時空重疊左

細過睇到都應該係第一次
佢個世界末日並非指核電廠大爆炸⋯⋯

世界末日唔只核爆
仲有冇未片好追?
我都想問下
咁中年約拿係世界末日前,帶瑪莎去左地下室避難,其實佢係咪都一早知佢會逃走,之後比Adam一槍殺左呢,所以佢只係維持個loop呢
你話帶佢地 d fd?,約拿知之前發生過既事當然

記得第一次睇,睇到最尾依幾幕真心好撚不安,d歌詞又係
1 w1 claudia殺w2自己第一次見eve既時候已經係中年
即使係第一次loop就fake eve 都好
但大家初次見面既時間線上w2 claudia都已經有左regina好耐同做左廠長
Eve同w2 Claudia 已經經歷過哂邊個係老豆既階段
2 一開始係後生Jonas 比w2 martha 帶去w2既時候regina已經死左
所以我更加傾向係同w1未日時jonas咁都
岀現左分差點另最後岀現左改變
有得買就好
最想買time machine 設計圖 同兩部time machine
唔係

中年約拿想收埋Martha

再去間屋 想殺死young jonas 令young Jonas變唔到自己(想咁樣破loop 但太天真)

佢base on自己記憶 返屋仔等年輕自己出現

點知
見到young Noah

收到第二世界Martha寫嘅信

令佢改變主意 去救埋其他細路
世界末日嘅威力令時光機用晒4支燃料 4x33=132

2020-132——>1888
Jonas 一世被昆的故事
睇唔到既
手機版要Copy條link去browser
睇左4集 覺得好亂 好辛苦
係咪正常?

睇完2月29 想試下睇呢套神作
第一季要啲時間認人物關係
大家都係咁
第三季仲亂
其實唔亂, 慢慢黎

你頭4集主要認既人係 主角 同佢D同學仔,依D就最易認啦

2個警察 一男 一女,男既好易認啦

同埋入面
人物情節包含嘅人文哲理 先係主打

故事主線只係基本吸引力
建議你幫佢地改花名

4個家庭
一星期追晒3季
頭兩個season還好,第三季九成時間都好無助,睇到懷疑人生
Science
Psychology
Metaphysics

環環相扣

翻睇會更加mindblown
第3季 佢算對觀眾好好,有心機解釋

最難明應該係 兩個jonas果到ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞