Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
一向我都話martha正,係s3個頭型差緊d

不過論interview全妝franziska真係屌打一切
岩岩睇完,睇netflix s2尾,s3會睇到訓著, 望住官網每個人物既時序黎睇先知up乜

屌我都係
見到佢講話上年夏天就開始覺得會打斷
屌佢老母真係比個雷打斷左
仆佢個街 搞到我谷住谷住 出唔到火咁
編劇話 咁安排想講大家聽

「世上有啲嘢你永遠都唔會知真相」

講到呢到 係咪好似好「溜」打?

佢個example先正

「E.g. 呢個世界有神定冇神」
首先保存d精, 再time travel 幾次塞落兩條女到
有個問題唔知問左未,claudia係點observe到第三個世界仲要知得咁清楚?
自己不斷查上帝粒子既源頭
發現呢兩個世界都冇人整過,估係另一個世界整出黎再洩漏去另外兩世界
佢點Proof就冇講,話唔定有試過去源世界
我想知第一季season end
中年Jonas 話想炸/破壞個蟲洞
個原理係點?拎部手提時光機去啟動就係?
同埋果時佢明明親身係個黑洞口,之後發生左咩事
劈頭第一句就話 you can say that,即係官方首先係接受改變歷史呢個講法
再拉前少少,話3季26集以黎,第一次有人改變咗something
結局對鐘錶佬黎講係happy ending
即係唔存在大loop

所以總結係 兒媳死 + 兒媳得救 兩個realities 同時出現
Observe 到兒媳死> Time machine invented> loop
到Observe 到兒媳得救,兒媳死呢個reality collapse,時間線性咁去
追晒未?第3季有講番
想問下依套劇係咪唔應該有個概念係有個起端
I mean 第一次
無野了 一睇到S2E6 個開頭就明
無知一問:點解 少年Tronte 係Claudia 面前露亅⋯⋯Claudia 後來又入Tronte房除衫?
咁金色time machine球係邊個整出黎?好似無講到
最老土原因? 對性好奇掛
睇到第一季第五集
仲係唔知講緊乜係咪正常
睇到有啲辛苦
你對性好奇會對住異性露體?
下?我講下個可能性姐
咁中意challenge 人 咁你講下你有咩高見囉
吊,睇完覺得所有野都講得通真係好癡線,
唔知幾時先再有下一套
有個小朋友失蹤 係個洞穿越去到1986 依到明唔明?
冇架啦
冇講,因為唔多重要,應該一開始就有
adam世界同 eve世界最大別
eve 老中年一齊生活 變數最少 因為你見到大過既自己點做

adam 就 劇情關係,要靠自己摸索
但我睇官網佢話金球勁好多可以無限時間同世界,但完全無講點黎
明啦依個當然
睇到亞辛失埋蹤
又咩諾亞 又有個神秘人咁有啲亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞