Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
岩岩開始睇第三季
-33/-66年果到上網睇左解釋 原來係轉左同轉右
加油 就畢業
睇晒再上黎追post
睇完 好空虛
埋尾都算ok 既
但係s3 啲過場梗係覺得粗粗地咁
番睇s1,2 會令你發現生色不少
其實唔些s1, 2, 第二 三次睇第三季諗返成個故仔真係會覺得成個feel唔同哂, 雖然我唔太鐘意佢完個手法, 但真係完得好靚

睇完神劇真係好空虛, 睇其他都無咩feel
s1 s2 暗示左好多野,有時間可以追下第一個post 我都有貼出黎
亞當後腦皮光肉滑。
更加証明爛肉唔關時光旅行事。
而係整時光機比電正面電擊。
2022自殺未遂

利用不死身去做高危實驗整上帝粒子

想問下亞當返去末日前的小屋殺W1係咩原因

話就話係要年輕的約拿成為將來的亞當

但係咁樣咪拎到個loop繼續落去
亞當要令源頭消失,姐係Eva個仔。
依幾日玩左隻痴線game 同依套劇一樣痴線

好鐘意套劇嘅嘅contrast成套劇嘅colour grading都係好暗 但係jonas成日著呢見sharp黃色coat令到個contrast翻個hole/好暗嘅周圍,整到好pop and eye catching
原本想搵應該係jonas第一次time travel返去學校搵mikkel,周圍都無人個個shot
就係影著住yellow coat嘅jonas,同學校嘅門、窗框都係同一隻黃
啱追緊season 3
想問吓1888年中年約拿見到異世界瑪莎帶埋部時光機
點解剩係攞燃料
唔直接攞走佢部機
留名追到第三季第一集
之前已經睇唔明依家仲要開新一個世界
終於睇曬三季追曬post 名乎其實Netflix第一神劇希望香港會有更多識欣賞Dark嘅人
咩都有答案 明晒 會好爽
唔劇透你

後面會講
都係依家未明個種感覺好痛苦
都係等我追完再入嚟傾
你睇唔明咩野先,你唔明睇落去仲辛苦
試下番睇1-2 可能你會明番
你話金波?佢應該唔知佢用既係金波
約拿既目的係整佢以前見過既裝置
d畫面同配樂真係一流
唔該哂巴打
加油,佢絕對要翻睇先欣賞到佢既鋪排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞