Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike

C君推介

個編劇諗嘢深度拍得住諫山創

佢導演老公同條team又capable執行到晒出嚟

翻睇發現套劇真係個個問題都答到晒

經典神劇

Masterpiece

就咁睇戲外都幾靚
唔記得邊度有暗示過
唔講真係唔認得係佢黎
其實點解要殺佢?同本預言書有關?
本預言書係eva定Claudia 寫?
撕落黎最後果幾頁其實有咩講
因為佢一路都唔信阿當,noah就係死忠fans
講夏綠蒂既下落
有冇人睇過 書 球狀閃電

以前睇叫第一次接觸量子類, 佢解釋得幾好
黑爾格老母有一集偷偷地同人講
懷疑佢唔係廠長個仔 唔係愛嘅結晶之類
第2季 黑爾格岩岩番屋企 唔出聲 叫noah果到
佢老母 個樣好似想食左noah咁
Noah咁型我都想食
呢套野好多人都 魂。初弒
又殺老豆又殺老母
真,好有魅力
佢講徳語把聲又正
官網寫helge個親生老豆係個俄羅斯人

暗示1945 二戰戰敗後俄士兵姦咗greta生helge

1953 黑爾格8歲 match
睇到第2季,有啲似捉棋
好好享受
發夢話會出第4季
個宣傳片係jonas 出現番 ,另外有個神秘人

jonas:點解我仲係到,唔係成功左咩?

神秘人冇答佢:我要你幫手,依個係另一個世界,同樣係兩個世界/維度 穿梭時間唔係33年,但有規律,要你搵出黎同幫手破loop

jonas扔晒d 電話呀 耳機呀出黎: 所有野都整定晒,依d產品無論係點 點都會出現

之後逐樣野消失,暗示可能可以改變過去我就醒左
1. Noah整個部時光機其實有冇解釋點運作 講真都幾鳩 似電椅多過時光機 同埋啲零件完全唔似可以穿越時空

2.點解黑爾格咁聽話noah叫佢做咩就做咩 中年成日扮無辜但明明又捉細佬又虐待佢地

3.洞口出面個兩次黑油人係做乜撚野?

4.點解mikkel話係jonas老點佢入個洞但jonas自己完全唔記得?

JJ插沙求解釋
為反而反
1.穿越到,活人坐上會死,但d細路屍體可以送去另一時空
部野可以當係原型機,拎data黎研發其他時光機

2.noah洗佢腦,本身黑格爾蠢,老母又惡,又有童年陰影
老左先覺得咁做係錯

3.幻覺/既視感

4.因為係之後發生既事,老豆自殺左,佢先跟claudia走,再番去帶mikkel去86年
1.

2,3上邊巴打答左

4.因為佢見番老豆果時,仲未開始任務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞